06.02.2014 4829

Лише обізнані зуміють побороти

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку. Ця дата була проголошена «Міжнародним союзом по боротьбі з онкологічними захворюваннями» (Міжнародний союз проти раку — UICC) у зв’язку з активним поширенням онкологічних захворювань серед населення планети.

Мета цього міжнародного дня — акцентування уваги громадськості на цій глобальній проблемі, підвищення обізнаності населення про рак, як один із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, залучення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, нагадування про те, наскільки небезпечні і розповсюджені зараз онкологічні захворювання. Адже рак є однією з провідних причин смерті в усьому світі. Зокрема, у Європейському регіоні ВООЗ смертність від раку стоїть на другому місці (20%) після смертності від серцево-судинних хвороб.

В обговоренні проблеми взяли участь студенти спеціальності «Фінанси і кредит» першого та другого курсів. В першу чергу, крім ознайомлення з особливостями хвороби, висвітлювалися питання запобіжних засобів поширення онкологічних захворювань. Серед основних превентивних прийомів було названо обмеження доступу до паління та поширення вакцинації проти вірусів, що викликають рак печінки. І, звичайно, в обов’язковому порядку – правильне харчування, уникнення тривалого перебування на сонці і в соляріях.

Лише обізнані зуміють побороти
Лише обізнані зуміють побороти

Анна Дубіна, Ольга Ковтуненко, Вікторія Уманчик,

студентки ІІ курсу спеціальності «Фінанси і кредит»