25.05.2024 724

Майбутнє української нації плекають ЗВО

24 травня ректорка Уманського національного університету садівництва Олена НЕПОЧАТЕНКО взяла участь у засіданні ГО “Спілка ректорів закладів вищої освіти України”. Серед ключових питань зустрічі були національно-патріотичне виховання здобувачів вищої освіти та волонтерська діяльність у ЗВО.

Знаковим було і місце проведення зібрання: ним став Шевченківський національний заповідник у Каневі, на Чернечій горі – місце сили всіх українців і символ нескореності та боротьби за волю. Тож учасники зустрічі вшанували пам'ять Кобзаря, надихнувшись його безсмертним генієм для подальшої роботи.

Майбутнє української нації плекають ЗВО
Майбутнє української нації плекають ЗВО

Окрім спільноти ректорів ЗВО й очільника Громадської організації Петра КУЛІКОВА, до участі у заході також долучилися член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Іван КИРИЛЕНКО, очільник Національного агентства кваліфікацій України Юрій БАЛАНЮК, Президент Національної академії педагогічних наук Василь КРЕМЕНЬ, Міністр освіти і науки України (у 1992-1994 роках) Петро ТАЛАНЧУК й інші представники освітянського простору, яким небайдужа доля нації і вищої освіти в Україні.

Поважне зібрання привітала очільниця заповідника Валентина КОВАЛЕНКО, побажавши всім плідної та результативної зустрічі.

Спектр дискусійного спілкування охоплював не лише обмін досвідом у провадженні національно-патріотичного виховання у ЗВО, а й пошук цікавих і перспективних ідей щодо покращення даної сфери діяльності як підґрунтя національної безпеки нашої держави.

Окрема увага присутніх була зосереджена на волонтерській діяльності та збереженні пам’яті про полеглих захисників з когорти викладачів і студентів, які власним прикладом надихають кожного до вдосконалення та стійкості у боротьбі з ворогом.

Майбутнє української нації плекають ЗВО
Майбутнє української нації плекають ЗВО

За підсумками зібрання було схвалено резолюцію, у якій викладені пропозиції учасників і напрацьовані рішення. Адже лише спільно, у єдиному векторі руху та розвитку морально-патріотичних постулатів національної свідомості людини та громадянина сучасної держави можна виховати покоління свідомих українців, готових розвивати власну державу та гідно представляти її у світовому суспільстві демократичних країн.