25.03.2016 6122

Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві

23 березня викладачі та студенти-дипломники 3-5 курсів кафедри менеджменту організацій зробили чергове виїзне засідання науково-студентського гуртка. Цього разу об’єктом дослідження стало одне з передових  підприємств України ПОСП «Уманський тепличний комбінат», генеральним директором і співвласником якого є наш колишній студент, гордість нашого навчального закладу Микола Гордій. 

Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві
Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві

ПОСП «Уманський тепличний комбінат» заснований ще у 1974 році. Починаючи з 2002 року площа сучасних теплиць європейського типу збільшилася  на 28,1 га і сьогодні складає 35,15 га. Теплиці розташовані в м. Умань (22,5 га), а також на філіях підприємства – у містах Христинівка (1,05 га) та Тальне (11,6 га). Дане підприємство спеціалізується на вирощуванні помідорів та огірків у закритому ґрунті. Продукція виробляється за найсучаснішими європейськими технологіями.

З кожним роком виробництво продукції на підприємстві збільшується, зростає продуктивність праці, а це в своє чергу дозволяє виплачувати високу заробітну плату працівникам ( в середньому 6 000 грн. на місяць). Сьогодні на підприємстві працює близько 600 працівників, значна частина яких є випускниками Уманського НУС. 

Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві
Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві

Гостей привітно зустріли замісник директора з виробництва Андрій Гордій та головний агроном комбінату, колишня випускниця факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Уманського НУС - Ольга Мусатенко. В центральному офісі відбулася зустріч за круглим столом, під час якої керівництво ознайомило студентів з даним підприємством, його виробничо-управлінською, зовнішньоекономічною та фінансовою діяльністю. Потім дана зустріч набула дискусійного характеру у формі запитань та відповідей. Після цього була проведена оглядова екскурсія по території підприємства. Гостям продемонстрували найсучасніші теплиці європейського зразка, а також студенти та викладачі відвідали склад готової продукції. Головний агроном розповів гостям про технології вирощування овочів в закритому ґрунті, а начальник відділу збуту продукції продемонстрував в дії роботу нових конвеєрних пакувальних ліній. Студенти ознайомилися з холодильними установками, транспортними засобами та різним обладнанням, яке використовується для пакування, сортування, навантаження  та транспортування готової продукції.

Представники адміністрації запросили наших студентів для проходження стажування на виробництві, а також на відкриття найсучаснішої французької сортувальної лінії з програмним управлінням, яке відбудеться наприкінці квітня. 

Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві
Менеджери знайомились із сучасними технологіями в овочівництві

В цілому зустріч відбулася на належному рівні, а головне, що студенти залишилися задоволеними від побаченого.

 

Олег Роєнко,

кандидат економічних наук,

доцент кафедри менеджменту організацій