10.12.2014 6780

Міжнародна наукова співпраця Уманського НУС

Викладач кафедри фінансів і кредиту Уманського національного університету садівництва Оксана Кіфоренко у рамках стипендії UNESCO пройшла наукове стажування у Варшавському Університеті Суспільних Наук на кафедрі Економіки та Організації Підприємств під науковим керівництвом др. інж. Томаша Кондрашука.

Протягом наукового стажування Оксана Кіфоренко ознайомилася зі структурою Варшавського Університету Суспільних Наук, відвідала лекції та практичні заняття викладачів згаданого університету та працювала над дослідженням шляхів підвищення рівня конкурентоспроможності, які використовують у своїй практиці польські підприємства.

Міжнародна наукова співпраця Уманського НУС
Міжнародна наукова співпраця Уманського НУС

Особливо цікавими та пізнавальними були інформаційний день у рамках програми Горизонт – 2020 на тему «Безпека продуктів харчування та біоекономіка», науковий семінар «Економічний розвиток Китаю та перспективи на майбутнє», семінар «Детермінанти управління сільськогосподарськими землями у Польщі», проведені у Польській Академії Наук, виїзний науковий семінар кафедри Економіки та Організації Підприємств у Лодзькому Воєводстві та ін.

Міжнародна наукова співпраця Уманського НУС
Міжнародна наукова співпраця Уманського НУС
На прохання приймаючої сторони, Оксана Кіфоренко виступила із доповідями на засіданнях кафедр Аграрної Економіки та Міжнародних Економічних Відносин й Економіки та Організації Підприємств.

До результатів наукового стажування варто також віднести виступ на тему «Competitiveness of Processing Industries of Agro-Industrial Complex of Ukraine» на міжнародній науково – практичній конференції «Національний аграрний сектор як елемент Європейських аграрних регіонів у стратегії «Європа 2020», яка проходила у місті Свіштов, Болгарія, а також – на тему «Ways to Increase Competitiveness of an Enterprise» на VII фінансово – банківському форумі «Фінансові та організаційні основи економічної концентрації» (Варшава, Польща).

Дане наукове стажування стало наступним успішним кроком у розвитку міжнародної наукової співпраці між Уманським національним університетом садівництва та Варшавським Університетом Суспільних Наук.

  Відділ міжнародних звязків Уманського НУС, за матеріалами

О. Кіфоренко, викладача кафедри фінансів і кредиту