17.05.2013 6291

Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми лісового і садово-паркового господарства" (Другі Анненковські читання)

   5 грудня 2012 року факультет лісового і садово-паркового господарства  провів міжкафедральний науково-практичний семінар за тематикою: «Актуальні проблеми лісового і садово-паркового господарства» (Перші Анненковські читання), який був присвячений 194-ї річниці від дня народження відомого лісівника, ботаніка та фенолога Миколи Івановича Анненкова та з нагоди Дня факультету лісового і садово-паркового господарства, де було представлено 89 наукових доповідей професорсько-викладацького складу та студентської молоді.

   14-16 травня 2013 року в Уманському національному університеті садівництва відбулася спільна Міжнародна науково-практична конференція Уманського національного університету садівництва (м. Умань) та Національного лісотехнічного університету України (м. Львів) за тематикою: «Актуальні проблеми лісового і садово-паркового господарства» (Другі Анненковські читання), присвячена 195-й річниці від дня народження Миколи Івановича Анненкова.

   У матеріалах публікацій (Другі Анненковські читання) взяли участь 223 науковці з Польщі, Молдови та України, які представили 143 публікації, з них 32 доктори наук.

   15 травня 2013 року о 930 годині в  Уманському національному університеті садівництва розпочала роботу міжнародна науково-практична конференція, яку відкрив завідувач кафедри лісового господарства, доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Шлапак. З вітальними словами виступили перший проректор, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Іван Мостов'як; проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Карпенко та проректор з наукової роботи НЛТУ України, доктор біологічних наук, професор Григорій  Криницький.

   Учасники конференції щиро привітали колишнього ректора, професора Олександра Геркіяла, який стояв у витоків відродження підготовки фахівців з лісового та садово-паркового господарства, нині це факультет лісового і садово-паркового господарства.

   Робота конференції розпочалася з доповіді професора Володимира Шлапака, який презентував роботу авторів Володимира Шлапака, Олександра Геркіяла, Івана Мостов'яка за темою: «З плеяди славетних: Микола Іванович Анненков», де автори широко представили пройдений шлях становлення фаху від садівника до факультету лісового і садово-паркового господарства.

   На пленарному засіданні з науковими доповідями виступили доктори біологічних і сільськогосподарських наук, професори: Г.Т. Криницький, И.Ф. Букша, В.І. Пар­пан, Ю.О. Кли­мен­ко, П.Р. Тре­тяк, В.Г. Ма­зе­па,  С.П. Сонь­ко, А.П. Бу­ти­ло, В.П. Шла­пак та кандидати сільськогосподарських наук: Г.П. Іщук, С.А. Коваль, О.О. Балабак, Л.М. Матушевич, С.В. Дідківська,  І.М. Шейгас, В.К. Орловський, які широко представили актуальні доповіді за різними напрямками діяльності лісового, садово-паркового господарства та біологічних досліджень.

   16 травня 2013 року на секційних засіданнях «Лісове господарство», «Садово-паркове господарство» та «Біологічні науки» було заслухано 23 доповіді.

   На науковій конференції виступили та обмінялись досвідом викладачі, науковці, аспіранти та магістранти.

   Підводячи підсумки конференції, у своїх виступах О.О. Заморський, М.В. Шемякін, С.А. Коваль, Ю.О. Клименко, Л.М. Матушевич, І.В. Козаченко дали високу оцінку організації її проведення та підібраній тематиці за актуальними проблемами лісового і садово-паркового господарства.

   Із заключним словом виступив ініціатор проведення «Анненковських читань» завідувач кафедри лісового господарства, дійсний член Лісівничої академії наук України, доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Шлапак.

Галина Іщук, заступник завідувача кафедри лісового господарства