07.07.2014 5572

Міжнародне співробітництво триває і розширюється

У рамках співпраці між Уманським національним університетом садівництва та Державною вищою школою ім. Папи Яна Павла ІІ (Польща) завідувач відділу міжнародних зв’язків Віталій Рибчак, старший викладач кафедри менеджменту організацій Олена Саковська та керівник Міжрегіонального навчально-практичного центру розвитку сільських територій Ольга Макушок взяли участь у Міжнародних наукових конференціях „Сучасні проблеми сільського господарства Польщі” та „Біоекономіка як конкурентноспроможний фактор розвитку регіону”, які відбулись 24 – 27  червня 2014 року в Польщі у м. Бяла Подляска. Ці щорічні конференції проводяться під патронатом Міністерства сільського господарства і розвитку села з метою обміну науковими дослідженнями в галузі сільського господарства.

Серед почесних гостей на конференції були присутні: Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Марек Савицький, представники Міністерства сільського господарства і розвитку села, місцевої влади, науковці польських і закордонних університетів, зокрема, найбільш чисельними були делегації Варшавського і Краківського аграрних університетів, директори фірм, молоді науковці.

Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється

Конференцію відкрив ректор Державної вищої школи ім. Папи Яна Павла ІІ, доктор наук, професор Йозеф Бергер, окресливши актуальні питання розвитку сільського господарства Польщі.

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся  доктор наук, професор, завідувач кафедри природничих наук Станіслав Кондрацький із побажаннями плідної роботи та нових конструктивних рішень. Усі питання, які розглядалися на конференції, були тісно пов’язані з практичними досягненнями кращих підприємств Польщі і сучасними технологіями, орієнтованими на світовий рівень.

Програма нашого перебування у Польщі  була надзвичайно насиченою. Під час візиту ми зустрічалися з ректором Державної вищої школи ім. Папи Яна Павла ІІ Йозефом Бергером, деканом факультету економічних і технічних наук, доктором наук, професором Єжи Нітихоруком, завідувачем кафедри природничих наук Станіславом Кондрацьким. У ході зустрічі були розглянуті питання продовження та поглиблення співпраці з Уманським національним університетом садівництва у сфері обміну студентами та викладачами, участі у спільних конференціях і семінарах. Ми познайомились і спілкувались з українськими студентами, які здобувають освіту в Польщі, з умовами їх проживання і навчання.

У рамках конференції відбулася зустріч членів делегації Уманського національного університету садівництва з доктором наук, професором, завідувачем кафедри економіки, освіти, комунікацій і дорадництва Варшавського університету суспільних наук Кристиною Кшижановською, в ході якої підписано договір про співпрацю між Уманським національним університетом садівництва і Варшавським університетом суспільних наук. Відмітимо, що Кристина Кшижановська найближчим часом прочитає курс лекцій з питань  розвитку сільських територій і дорадництва для викладачів та студентів Уманського НУС.

Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється
Міжнародне співробітництво триває і розширюється

Упродовж усього візиту польська сторона надзвичайно тепло й гостинно зустрічала делегацію нашого навчального закладу та виявляла підтримку жителям України в прагненні до свободи, до відстоювання своєї незалежності.

Всім членам делегації було дуже цікаво й пізнавально ознайомитись з життєдіяльністю цього навчального закладу Польщі та культурними традиціями і звичаями наших західних сусідів.

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю і розвиток дружніх зв’язків між Уманським національним університетом садівництва і нашими польськими колегами.

Саковська О.М., к.е.н., старший викладач

кафедри менеджменту організацій

Макушок О.В., керівник Міжрегіонального

навчально-практичного центру розвитку сільських

територій, к.е.н., доцент кафедри маркетингу