23.03.2015 5371

Міжнародний екологічний форум

13 лютого 2015 року в Національному педагогічному університеті  імені  М.П. Драгоманова відбулись загальні збори Міжнародної асоціації екологів університетів та Міжнародний екологічний форум «Екологічна політика: між кризами та реформами».

Організаторами екологічного форуму виступили Міністерство освіти і науки України, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Інститут екології економіки і права, Національна академія педагогічних наук України, Міжнародна асоціація екологів університетів.

Захід відбувався за підтримки Інституту магнетизму НАН України і МОН України, Одеського державного екологічного університету, факультету гуманітарних та природничих наук Пряшівського університету у Пряшеві (Словацька Республіка), Асоціації «Столиця Груп», Уманського національного університету садівництва, Національного центру «Мала академія наук України», Українського національного відділення Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності.

Міжнародний екологічний форум
Міжнародний екологічний форум

Як співорганізатор форуму, Уманський національний  університет садівництва гідно представила доцент кафедри української та іноземних мов Світлана Каричковська.

Під час загальних зборів учасників привітав  ректор НПУ, академік Віктор Андрущенко. Він відзначив актуальність вивчення екології, екологічної політики та особливий її виховний вплив на сучасну українську молодь.

Міжнародний екологічний форум
Міжнародний екологічний форум

Президент  Міжнародної асоціації екологів університетів, доктор філософських наук, професор Анатолій Толстоухов відзначив, що проблеми навколишнього середовища не мають кордонів, і їх розв’язання потребує розгляду як на міжнародному рівні, так в кожній окремій країні зокрема.

«Для ефективного вирішення ситуації, що склалася, слід розуміти причини, що лежать в основі її виникнення, однією з яких є низький рівень екологічної освіти та виховання сучасного суспільства», – зазначив він.

Ректор Інституту екології економіки і права професор Олена Биковська відзначила, що Міжнародний екологічний форум «Екологічна політика: між кризами та реформами» – це об’єднання зусиль на всіх рівнях задля того, щоб спільно демонструвати наші можливості та, враховуючи кращий національний та європейський досвід, кращі зв’язки співпраці, вийти на той рівень, який сприятиме покращенню екологічної ситуації у нашій державі.

На конференції були присутні іноземні дипломатичні представники: Лайош Керекеш, Перший секретар Посольства Угорської Республіки в Україні та Крайчова Соня, Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні.

Участь в обговоренні взяли представники Уманського НУС, зокрема завідувач кафедри екології та безпеки життєдіяльності, професор, доктор географічних наук Сергій Сонько, представники кафедр біології, менеджменту організацій і української та іноземних мов.

На урочистій частині форуму Президентом Міжнародної асоціації екологів університетів було здійснено нагородження учасників форуму сертифікатами та прийнято до Міжнародної асоціації університетів нових членів, людей, які готові боронити екологічні ідеї, інтереси та цінності нашої природи, серед  яких і доцент нашого університету Світлана Каричковська.

Міжнародний екологічний форум
Міжнародний екологічний форум

 Світлана Каричковська, lоцент кафедри українських та іноземних мов