05.12.2013 4858

Міжнародний обмін досвідом: студенти факультету економіки і підприємництва побували в Польщі

Міжнародне співробітництво Уманського національного університету садівництва з закордонними навчальними закладами активно розвивається як у плані обміну науково-педагогічними працівниками, так і з позиції обміну студентами.

З 17 по 22 листопада цього року студентки факультети економіки і підприємництва Альона Полтавська та Анна Черниш на запрошення ректорату Вищої державної професійної школи (м. Плоцк, Польща) та в рамках договору з згаданим навчальним закладом щодо обміну студентами були делеговані до зарубіжного ВНЗ з метою ознайомлення з навчальним процесом та обміну культурним досвідом.

Під час перебування у Вищій школі делегати Уманського НУС зустрілися з Президентом Ради Вищої державної професійної школи м. Плоцк, (Польща), познайомилися з ректоратом і студентською радою ВНЗ, навчальним процесом та культурно-масовим життям студентів, відвідали музеї та цікаві куточки міста Плоцьк.

По поверненню в рідний університет, на черговому засіданні ради студентського самоврядування факультету економіки і підприємництва, Анна Черниш розповіла студентському активу факультету про особливості життя студентів у Польщі. Зокрема, у Вищій школі Плоцька існує така система проведення дозвілля студентами: День студента святкують цілий тиждень, а 2 рази на рік студенти працюють – як в Школі, так і за її межами виконують роботу у всіх галузях громадської діяльності: міліція, медична допомога, інше. У святкуваннях беруть активну участь не тільки студенти, а й викладацький склад.

Доповідь викликала жваве обговорення серед слухачів та сприяла загальному ухваленню рішення про перейняття деяких аспектів зарубіжного досвіду.

 

Тетяна Грачова, студентка 21-ма гр.