03.04.2013 5773

Множиться спортивна слава університету

Спорт стає засобом виховання тоді,

коли він - улюблене заняття кожного.

В. Сухомлинський

Фраза, що винесена в епіграф, підтверджує, що виховання молоді фізично здоровими – важливе завдання сім’ї та навчального закладу.

В Уманському НУС склалася і діє цілеспрямована та достатньо ефективна система виховної роботи, яка сприяє підвищенню рівня свідомості студентів, розвитку їхньої духовності і культури, визначенню громадянської позиції.

Значна увага у позанавчальній та виховній діяльності приділяється фізичній культурі та спорту, про що свідчать численні відзнаки – дипломи, грамоти, кубки та, звичайно, чемпіонські титули, завойовані спортсменами ВУЗу різних поколінь.

Із року в рік ряди університету поповнюються талановитими спортсменами, серед яких – чемпіон світу з універсального бою серед юнаків та дівчат у легкій версії, студент факультету економіки і підприємництва Віталій Гребенюк, який наприкінці 2012 року захищав спортивну честь України у російському місті Мединь.

Спортивні відзнаки переможця
Спортивні відзнаки переможця

 Сімейні традиції

Майбутній чемпіон виріс у сім’ї, де належне місце відводилось вихованню особистості: Віталій закінчив художню школу, грає на фортепіано, малює, з третього класу був вихованцем секції дзюдо дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп» у районному центрі Саврань. Тут здобув і перші перемоги. Як кращий вихованець директора та засновника школи дзюдо, тренера Дмитра Олексійовича Прокопенка, став переможцем ряду республіканських турнірів і національних чемпіонатів серед юнаків.

Університет

З гордістю, щиро та по-батьківськи тепло, розповідає про переможця тренер Василь Авксентійович Миронюк, викладач кафедри фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін: про те, що свій шлях до майстерності юнак продовжив, навчаючись на факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва.

 Віталій бере активну участь у спортивному житті університету, не забуваючи про щоденні тренування, адже спортивні висоти потребують зусиль та щоденної праці над собою. І вже через рік став членом збірної Черкаської області та успішно виступив на національних чемпіонатах. Здобув бронзову нагороду на молодіжному чемпіонаті України з боротьби самбо у м. Львові.

У складі збірної Черкаської області успішно виступив на чемпіонаті України та на XX Універсіаді України серед вищих навчальних закладів.

Будучи на навчально-тренувальних зборах у м. Одеса, Віталій отримав запрошення взяти участь у змаганнях з універсального бою. Його наполегливість та зусилля дали очікувані результати: як член збірної України з універсального бою, взяв участь у молодіжному чемпіонаті Європи і став чемпіоном.

 

Тренер Василь Авксентійович Миронюк із чемпіоном
Тренер Василь Авксентійович Миронюк із чемпіоном

Перемоги на міжнародних турнірах, молодіжному чемпіонаті світу є вагомим доказом того, що Віталій може зійти на вершину спортивної слави.

На сьогодні Віталій Гребенюк у складі національної збірної виборов першість світу з універсального бою серед юніорів 18-20 років та здобув золоту медаль. Пройшовши обов’язкову програму на татамі, у фіналі він зустрівся з двома майстрами спорту міжнародного класу – представниками Азербайджану та Росії – і став абсолютним чемпіоном! Наш спортсмен був особисто відмічений Президентом Міжнародної любительської Федерації «Універсальний бій», олімпійським чемпіоном Сергієм Петровичем Новіковим.

Безумовно, сучасна спортивно-матеріальна база, активність досвідчених викладачів-тренерів кафедри фізичного виховання та психолого-педагогічних дисциплін, їх вагомий внесок у спортивно-оздоровчу діяльність університету сприяють удосконаленню фізичного гарту студентів, зміцненню здоров’я та слугують спортивним досягненням, успіхам та перемогам.

 Ірина Гончаренко, помічник ректора з виховної роботи