16.05.2013 5507

Молодь і майбутнє: в Уманському НУС відбувся конкурс бізнес-проектів

   З 14 по 17 травня 2013 року в Уманському національному університеті садівництва проходять заходи, присвячені Дню науки.

   14 травня в аспірантській залі Наукової бібліотеки Уманського НУС проходив районний конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді Уманщини як один із етапів обласного конкурсу, організатором якого виступив відділ у справах сім’ї, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації.

   Головна мета проведення конкурсу – заохочення молоді до підприємницької діяльності, сприяння реалізації її підприємницьких ініціатив.

   Завдання конкурсу – реалізація інтелектуального потенціалу молоді, сприяння її науково-технічній діяльності, допомога у впровадженні перспективних проектів у життя.

   Конкурс проводився у рамках заходів, присвячених 90-річчю утворення Уманського району, 60-річчю утворення Черкаської області та приурочений до Дня науки.

   У конкурсі брали участь студенти Уманського національного університету садівництва, Уманського агротехнічного коледжу, Уманської філії КІБІТ та Європейського університету м. Умань.

   Із привітальним словом до учасників конкурсу звернувся проректор з наукової та інноваційної діяльності, професор, доктор сільськогосподарських наук Віктор Карпенко, який привітав студентів-представників з різних вузів та побажав їм перемоги.

Віктор Петрович висловив сподівання, що проект стане традиційним і наголосив на тому, що в цей день будуть відібрані найкращі бізнес-плани, автори яких візьмуть участь в обласному етапі конкурсу.  

   Компетентне журі у складі заступника голови Уманської райдержадміністрації з питань економіки, промислової та інвестиційної діяльності Романа Діденка, директора ПрАТ «Світ меблів Україна» Вікторії Золотухіної, в.о. начальника управління агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації Валентини Мовчанюк, директора Уманського районного центру зайнятості населення Василя Скрипника та начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Уманської  райдержадміністрації Тетяни Балковської визначили переможців районного конкурсу бізнес-планів серед молоді Уманщини.

  • І місце та грошовий приз у розмірі 400 грн. отримала Алла Любарець за бізнес-проект «Виробництво часнику»;
  • ІІ місце та 300 грн. здобула Тетяна Ревко за «Бізнес-план модернізації свинокомплексу»;
  • ІІІ місце розділили та отримали грошовий приз у розмірі 200 грн. студентки Наталія Парубок за бізнес-план «Виготовлення паливних пилет на ДП «Уманське лісове господарство» та Людмила Коренюк за проект «Виробництво йогуртів»; 
  • також заохочувальний приз у розмірі 100 грн. отримала Тетяна Баратюк за «Бізнес-план створення малого приватного підприємства «Імператор».

   Спонсором районного конкурсу бізнес-планів серед молоді Уманщини стала директор ПрАТ «Світ меблів Україна» Вікторія Золотухіна.

   Студенти-переможці зазначили, що такі заходи сприяють не тільки професійному розвитку, заохоченню молоді до підприємницької діяльності та  отриманню фінансової підтримки, а й є хорошою можливістю подальшого працевлаштування.

Прес-центр університету