25.03.2015 4811

Молодь проти туберкульозу

За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я 24 березня у всьому світі відзначають день боротьби з туберкульозом. Мета Всесвітнього дня – проінформувати якнайбільше  населення про глобальну епідемію туберкульозу і дати зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно.   Боротьба з хворобою людства проходить під девізом: «Згуртуймо небайдужих до проблеми хворих на туберкульоз».

Статистика захворювання на цю страшну хворобу  вражає: кожні 4 секунди жителі Землі захворюють на туберкульоз, а кожні 10 секунд від цієї хвороби помирає одна людина. Загалом у світі хворих на туберкульоз 50 млн. осіб, що спричинило неконтрольовану ситуацію. Щороку в Україні хворіє на туберкульоз 30 тисяч, у м. Умань таких хворих 111 осіб.  Ця проблема хвилює все людство, адже паличка Коха стійка до дії зовнішнього середовища.

Студенти Уманського національного університету садівництва також не залишилися осторонь  проблеми загальнодержавного масштабу; 24 березня в читальній залі Наукової бібліотеки відбулася відкрита виховна година за участю головного санітарного лікаря  міста Лариси Качанової.

Молодь проти туберкульозу
Молодь проти туберкульозу

Помічник ректора з виховної роботи Петро Паєвський  повідомив студентській аудиторії її тему та представив доповідача.

Лариса Петрівна донесла інформацію про небезпечність захворювання на туберкульоз, основні ознаки хвороби та її лікування. Зокрема, головний лікар санепідемстанції зазначила, що  туберкульоз – хвороба мегаполісів, яка поширюється повітряно-крапельним шляхом, на неї хворіють в основному чоловіки; вона також закликала молодь вести здоровий спосіб життя.

Молодь проти туберкульозу
Молодь проти туберкульозу

Тож давайте приймемо до уваги всі статистичні дані про небезпечну хворобу та об’єднаємось задля боротьби з нею.

                   Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів