05.12.2013 8118

Молодь проти ВІЛ/СНІДу

В рамках загальноуніверситетських заходів другий рік поспіль за ініціативи ради студентського самоврядування факультету менеджменту та за підтримки адміністрації університету, деканату факультету, Благодійного фонду Олени Пінчук «АнтиСНІД» та ТОВ «Телерадіокомпанії  «ТІМ» 3 грудня 2013 року в Уманському НУС було проведено акцію «ЗУПИНИМО ВІЛ/СНІД РАЗОМ».

Мета акції – проведення роз’яснювальної роботи щодо небезпеки ВІЛ/СНІДу, способів його передачі, заходів, які допомагають уникнути хвороби та знайти порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми.

Організатори акції закликали присутніх, а особливо молодь, зробити правильний вибір, адже поняття «щастя» у кожного різне, і перш, ніж діяти, необхідно добре подумати, щоб в майбутньому не було прикро і боляче за минулі вчинки.

Молодь проти ВІЛ/СНІДу
Молодь проти ВІЛ/СНІДу
 

На території студмістечка було розміщено пункт видачі символічних червоних стрічок та листівок з інформацією про ВІЛ/СНІД. На перервах члени студентського самоврядування зачитували у мікрофон шокуючі факти про прогресуючу хворобу.

Заздалегідь проводились конкурси на кращі стінгазету та твір-роздум на тему «ВІЛ/СНІД». За результатами оцінювання перше місце в конкурсі на кращу стінгазету розділили 31-м та 11-тм групи факультету менеджменту, і Рада студентського самоврядування факультету нагородила їх солодкими подарунками. За зайняті ІІ та ІІІ місця академічні групи 11-гр та 21-м були нагороджені грамотами. Кращий твір-роздум написала студентка 31-м групи Ірина Пампуха, яка отримала грошову винагороду.

В рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом  була проведена зустріч студентів факультету менеджменту з психологом університету Галиною Мінченко, яка продемонструвала аудиторії фільм про наслідки ВІЛ/СНІДу в житті людини, та лікарем шкірвенвідділення поліклініки КП «Уманська міська лікарня» Галиною Єдиною, яка ознайомила студентів із соціальними інститутами боротьби з ВІЛ/СНІДом, а також рекомендувала, як діяти в ситуаціях при виявленні ознак ВІЛ-інфекції.

Молодь проти ВІЛ/СНІДу
Молодь проти ВІЛ/СНІДу
Молодь проти ВІЛ/СНІДу
Молодь проти ВІЛ/СНІДу
 

Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, адже ця небезпечна хвороба може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. Тому Рада студентського самоврядування факультету менеджменту має глибоку надію, що подібного роду акції позитивно впливатимуть на молодь та допоможуть країні знизити темпи поширення хвороби.    

Сергій Дишлюк,

голова ради студентського самоврядування факультету менеджменту