12.08.2014 4597

Молодь всього світу відзначає своє головне свято

12 серпня – Міжнародний день молоді (International Youth Day), який встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8 – 12 серпня 1998 року. Вперше це свято відзначалось 12 серпня 2000 року.

Молодь – двигун, який змушує світ прогресувати у всіх напрямках – від наукових відкриттів до спортивних досягнень. Це індикатор стабільності і благополуччя на планеті, опора і потенціал кожного народу.

Юність і молодість – не тільки прекрасні періоди у житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Це час пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань.

Життя і діяльність студентської молоді Уманського НУС насичені цікавими подіями та заходами.

Рада студентського самоврядування університету, факультетські ради є тими центрами, які згуртовують навколо себе студентську молодь.

За підтримки ректорату та деканів факультетів студентський актив знаходиться у постійному пошуці нових форм і методів роботи зі студентством.

Університетська молодь бере безпосередню участь у культурній діяльності Наукової бібліотеки та організації дозвілля.

Конкурси на кращу академічну групу, кращу кімнату в гуртожитку, пропаганда здорового способу життя, наукова діяльність, участь у міських програмах – далеко не повний перелік напрямків діяльності студентського активу.

Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі «Софіївські зорі», фінал Кубка КВН серед аграрних вишів України, конкурс «Міс університету – 2014», конкурс зачісок і візажу, відзначення ювілею великого сина українського народу Тараса Шевченка – заходи, в яких брали активну участь молодіжні колективи університету і перемагали.

Спортсмени Уманського НУС виступають на спортивних аренах світу, Європи, України та входять до її національних збірних.

Ім’я одного із найстаріших навчальних аграрних закладів України студенти прославляють і за кордоном. Наукові відрядження, поїздки творчих колективів, виступи спортсменів, практика – це, насамперед, активна участь нашого студентства.

Майбутнє за молоддю – освіченою, вихованою, ініціативною.

Студенти – молоді патріоти, науковці, фахівці, – керуватимуть колективами – великими і малими, працюватимуть у політиці, внесуть у суспільство своє бачення, свій прогресивний темп руху.

Центр культури і виховання,

Наукова бібліотека

Уманського НУС