23.05.2014 5343

Молоді науковці Уманського НУС виходять на міжнародний рівень

Уманський національний університет садівництва давно вже вийшов на широкий міжнародний простір та згідно з домовленістю активно співпрацює у галузі наукових досліджень із закордонними університетами. Науково-дослідна співпраця охоплює реалізацію дослідних тем, а також обмін науково-педагогічними працівниками і студентами.

15-16 травня делегація Уманського національного університету садівництва у складі її керівника, фахівця відділу міжнародних зв’язків, викладача кафедри фінансів і кредиту Оксани Кіфоренко та студентів: 41-зр групи Аліни Кучерук, 51-тм групи Олександра Харченка, 51-зс групи Яни Матвієнко,  42-п групи Олени Фоменко, 51-спм групи Анастасії Періг, 32-ок групи Ірини Пархоменко, 51-імм групи Дмитра Панчука взяла участь у XIX Міжнародній науковій студентській конференції, яка проходила у Вроцлавському Природничому Університеті, Польща.

Делегація Уманського НУС на конференції
Делегація Уманського НУС на конференції

Студенти Уманського НУС виступили з доповідями та комп’ютерними презентаціями у секціях: Пархоменко Ірина та Матвієнко Яна – економіки, Періг Анастасія – ландшафтної архітектури, Фоменко Олена та Кучерук Аліна – агротехнологій, Харченко Олександр – харчових технологій, Панчук Дмитро – тваринництва.

Виступ Аліни Кучерук
Виступ Аліни Кучерук
Виступ Панчука Дмитра
Виступ Панчука Дмитра
Виступ Яни Матвієнко
Виступ Яни Матвієнко

У рамках конференції делегація Уманського НУС також відвідала перший будинок Вроцлавського Університету, острів Тумський, численні пам’ятки архітектури міста Вроцлав, а саме:  Залу Століття, виставу музичного фонтану, Вроцлавський зоопарк, Японський Сад.

У всіх перехоплювало подих, коли маленький кораблик ніс нас по водах бурхливої Одри.

Біля фонтану Зали Століття
Біля фонтану Зали Століття
Біля Вроцлавського Політехнічного Університету
Біля Вроцлавського Політехнічного Університету
Біля Зали Століття у Вроцлаві
Біля Зали Століття у Вроцлаві

Корисним та цікавим досвідом для студентів було відвідання практичного заняття у доцента П. Хохури на кафедрі садівництва.

На практичному занятті у доцента П. Хохури
На практичному занятті у доцента П. Хохури

Студенти гідно представили наш університет, отримавши від організаторів конференції спеціальні подяки, нагороди та дипломи учасників.

Учасники делегації Уманського НУС щиро вдячні ректору свого навчального закладу Олені Непочатенко та керівництву Вроцлавського Природничого Університету за теплий гостинний прийом та організацію  і проведення Міжнародної наукової студентської конференції.  

Делегація Уманського НУС з дипломами та нагородами
Делегація Уманського НУС з дипломами та нагородами

Співдружність із закордонними університетами сприяє зростанню іміджу та рейтингу Уманського національного університету садівництва серед інших  вишів України і дає можливість студентам одержувати ґрунтовні знання та   практичний  досвід, здобутий не тільки в Україні, але й за кордоном.

Подяка та диплом учасників