14.12.2022 2199

На варті атомної безпеки світу

На варті атомної безпеки світу
На варті атомної безпеки світу

14 грудня – день, коли вся Україна вшановує героїчні подвиги учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

У час небезпеки перед українцями тоді, як і тепер, постало завдання: захистити не лише Україну, але й світовий загал від руйнівного впливу «мирного» атома. Тоді, у 1986 році, зруйнований енергоблок Чорнобильської АЕС ніс смертоносну силу, на заваді розповсюдженню якої стали фахівці та добровольці, які ціною життя рятували від небезпеки людство. Нині, у 2022 році, історія могла повторитися, адже обстріли агресора критичної інфраструктури України неодноразово ставили на межу прірви здорове існування всього людства.

Уманський національний університет садівництва пишається колегами, які були у когорті ліквідаторів аварії на ЧАЕС та висловлює вдячність за проявлену сміливість у тяжких для країни ситуаціях.

Тоді вони, сміливі та відважні українці, зупинили катастрофу планетарного масштабу. І стали незмінним прикладом високої моральності, мужності, надійності, самовідданості та професіоналізму.

Нині ми проживаємо черговий етап боротьби за чисте довкілля та захист світу: атомний шантаж з боку агресора, що облаштував військову базу на території Запорізької АЕС, тримає в напрузі увесь світ. Проте на варті світової безпеки, як і раніше, стоять українці, які силою духу та, цього разу, зброї захищають планету від непоправної біди.

Спільнота університету щиро зичить здоров’я тим, хто стримав атомну небезпеку у 1986. І низько вклоняється перед пам’яттю загиблих у аварії на Чорнобильській АЕС та її наслідків. Пам’ятаємо…

Пресцентр Уманського НУС