04.05.2022 4834

Наша мета – якісна освіта та зрощення високопрофесійного, багатогранного, конкурентоспроможного фахівця

Наша мета – якісна освіта та зрощення високопрофесійного, багатогранного, конкурентоспроможного фахівця
Наша мета – якісна освіта та зрощення високопрофесійного, багатогранного, конкурентоспроможного фахівця

Війна в Україні закінчиться – і ми будемо відбудовувати країну. А для цього потрібні фахівці. Тож першоосновою майбутнього оновлення стає освітня галузь. Й Уманський національний університет садівництва, як осередок якісної освіти аграрного, управлінського, технічного й економічного спрямування, готовий прийняти на навчання всіх, хто прагне мати не лише гарну освіту, а й перспективи фахового росту та розвитку.

Аби з’ясувати особливості цьогорічної вступної кампанії, до віртуального діалогу з майбутніми студентами був запрошений проректор з науково-педагогічної роботи Уманського національного університету садівництва Михайло Мальований:

Які особливості вступу цьогоріч?

- Колектив Уманського національного університету садівництва навіть у воєнний час готується до вступної кампанії. Та варто звернути увагу на корективи що внесла війна у правила вступної кампанії, а це передусім:

- Заміна ЗНО мультипредметним тестом (60 питань з трьох предметів: українська мова, історія та математика);

- Зміни до вступу на основі молодшого спеціаліста для навчання за рівнем «бакалавр», і на основі ступеня бакалавра аби навчатися на магістра. Тож приймальна комісія Уманського НУС вже веде інформаційну діяльність щодо змін вступної кампанії. А ще в університеті закладі започатковано безкоштовні курси для бажаючих підвищити рівень знань, підготувавшись до мультипредметного тесту.

Які професії нині актуальні та затребувані і які прогнози на майбутнє?

- Освітянська галузь України має на майбутнє важливі завдання, серед яких пріоритетне – розвиток економіки та продовольча безпека. Для позитивної динаміки у даних сферах необхідно мати освічених фахівців. Однак їхній брак держава відчувала ще до війни, а нині й поготів. Окрім того, за попереднім прогнозом міністра освіти та науки України, як на найближчу, так і на тривалу перспективу, ринок праці буде зосереджений і потребуватиме фахівців з аграрних, технічних й економічних спеціальностей, які пропонує для здобуття Уманський національний університет садівництва.

Внутрішні переселенці, абітурієнти та студенти, які не завершили навчання у ЗВО, що нині знаходяться на тимчасово окупованих територіях, мають нагоду цьогоріч реалізувати своє право на безоплатне навчання.

До послуг таких категорій не лише Уманський національний університет садівництва, а й його відокремлені структурні підрозділи:

Уманський фаховий коледж технологій та бізнесу, Ананьївський аграрно-економічний фаховий коледж, Городищенський фаховий коледж, Тальнівський будівельно-економічний фаховий коледж, Тальянківський агротехнічний фаховий коледж, Чигиринський економіко-правовий фаховий коледж, Шевченківський фаховий коледж.

Робітничі професії, які студенти здобувають у відокремлених структурних підрозділах Уманського НУС, будуть важливими, цінними, затребуваними й актуальними після війни. До вступу до структурних підрозділів лише необхідно надати заяву та мотиваційний лист, будучи випускником 9-ого класу, а отриманий освітній рівень по завершенню навчання буде – бакалавр. Подальше професійне зростання може відбуватися за скороченою програмою вже в Уманському національному університеті садівництва. Така безперервна освіта дає можливість багатогранної досконалості професійного росту.

Які ще є переваги навчання в Уманському НУС?

- Окрім якісного навчання, студенти мають право скористатися привілеями життя в межах студентського містечка: близькість студентських гуртожитків до перлини України дендрологічного парку «Софіївка», можливість багатогранної дозвілевої діяльності (участь у КВК, безоплатна гурткова участь у народній самодіяльній та естрадній творчості, можливість безкоштовних занять хореографією й ораторським мистецтвом, спортивні гуртки та секції), власна студентська їдальня, кав’ярня, перукарня, магазин продовольчих товарів, спортивні майданчики з новітнім оснащенням, стадіон та велика спортивна зала.

Україна є важливим донором продовольства для світу, а тому ми маємо дбати про висококваліфікованих фахівців.

Тож головна мета Уманського національного університету садівництва – якісна освіта та зрощення високопрофесійного, багатогранного, конкурентоспроможного фахівця. Запрошуємо на навчання до Уманського НУС!

За довідками звертатися по приймальної комісії.

Тел.: +380(67)4778085

Пресцентр Уманського НУС

за матеріалами проректора з науково-педагогічної

 роботи Уманського НУС Михайла Мальованого

та Умань-стрім

Рубрика: Вступнику