23.04.2020 5641

Наука без обмежень: відбулася традиційна студентська наукова конференція

Всеукраїнська студентська наукова Інтернет - конференція, приурочена 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна відбулася нині онлайн в Уманському національному університеті садівництва.

Суворо дотримуючись усіх правил, в рамках оголошеного в Україні карантину, викладацький і студентський загал постійно працює над виконанням своїх освітніх і наукових зобов’язань. До того ж онлайн діяльність для сучасної університетської родини не в новинку, адже студенти і викладачі вже багато років поспіль використовують в освітньому процесі онлайн платформу Moodle. А тому для активної роботи і студентам, і викладачам варто було лише знайти потужний сигнал Інтернет зв’язку та згадати навички публічних виступів. До того ж усі учасники відеоконференції були налаштовані на плідну роботу та позитив.

Цьогорічне віртуальне зібрання наукової спільноти університетської молоді розпочалося зі вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи, доктора економічних наук Михайла Мальованого.

Про життя, діяльність і наукову спадщину видатного українського землезнавця Симона Рубіна (1900–1985 рр.) доповіла учасникам конференції студентка 21-м групи факультету менеджменту Анастасія Жора (керівник – завідувач музею історії університету Оксана Свистун).

Особливості встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) розкрили свої грані у доповіді студентки 11-мзм групи факультету лісового і садово-паркового Тетяни Ільченко (керівник – к.с.-г. н., доцент Михайло Шемякін).

Тему «Моніторинг полігонів ТПВ Кіровоградської області за допомогою ГІС технологій» розкрив у своїй доповіді студент 11м-ек групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин Олег Калічак (керівник – д. геогр. н., професор Сергій Сонько).

Цікавими для присутніх стали і доповіді «Селекційна цінність сортозразків ячменю ярого колекції Уманського НУС», яку презентувала студентка 14 м-ас групи факультету агрономії Анастасія Косенко (керівник – к.с.-г.н., ст. викладач Жанна Новак); про «Обґрунтування раціонів дієтичного харчування на основі сировини рослинного походження» розповіла студентка 11 м-тз групи інженерно-технологічного факультету Олеся Луцевич (керівник – доктор с.-г. наук, професор Ніна Осокіна); «Система внутрішнього контролю амортизації необоротних активів» стала об’єктом дослідження студентки 11 м-о групи групи факультету економіки і підприємництва Алли Демінської (керівник – к.е.н., доцент Галина Аніщенко); «Правові форми та механізми захисту прав споживачів» охарактеризувала у своїй науковій роботі студентка 31-гр групи факультету менеджменту Вероніка Жевердан (керівник – к.ю.н., доцент Людмила Машковська).

Секційні засідання на кафедрах теж відбулися згідно запланованого графіку роботи.

Наукова конференція переросла у справжню дискусію, адже кожна доповідь висвітлювала актуальну та цікаву тематику. А ще кожен з учасників онлайн заходу набув нового досвіду, який навряд чи можна було б набути за звичайного ритму життя.

Впевнені, що небезпечний вірус незабаром буде подолано, а час карантину – це можливість ретельно підготуватись до практичних робіт, продумати й обмінятись цікавими ідеями, знайти нові рішення та механізми праці, як це практикує науковий загал Уманського НУС.

Успіхів вам, шановні, на нелегкому, але цікавому шляху наукового пошуку та пізнання!

Пресцентр Уманського НУС