07.06.2015 5614

Наука для виробництва

3 червня викладачі випускових кафедр факультету менеджменту відвідали найбільшу в Східній Європі XXVII Міжнародну агропромислову виставку «АГРО-2015» (загальна виставкова площа складає 25 тис. кв. метрів). Вона дала можливість оцінити виробничий та інвестиційний потенціал всіх областей України, а також найпотужніших вітчизняних та міжнародних підприємств. Загалом виставка налічує понад 1100 учасників з 16 країн (Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі тощо).

Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва

Також, перебуваючи на Київщині, не можна було оминути увагою Виставково-інноваційний центр НААН України на базі ДП «Дослідне господарство «Саливонківське», директором якого є випускник нашого вузу, кандидат сільськогосподарських наук Фурман Валерій Анатолійович.

Він розповів, що на полях підприємства демонструють свої розробки Селекційно-генетичний інститут, Національний центр насіннєзнавства та сортовивчення, Інститут рослинництва ім. В.Я. Юр’єва, Миронівський інститут пшениці ім. В.М. Ремесла, Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків, Інститут сільського господарства степової зони, Національний науковий центр «Інститут землеробства», Інститут олійних культур та багато інших. Ними представлено більше 800 сортів і гібридів 76 агрокультур (пшениці озимої, жита, тритикале, озимого ячменю та ріпаку, ярих зернових культур, гороху, нуту, проса, гречки, кукурудзи, соргових культур, багаторічних трав, соняшника, цукрових буряків, лікарських рослин, сої, хрестоцвітих культур).

Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва
Наука для виробництва

Візит на підприємство дав можливість на власні очі побачити, якою надзвичайно щедрою може бути українська нива в усій її багатогранності сільгоспкультур, і чимало корисного почерпнути про сучасні агротехнології, інтегровані системи захисту рослин та технічні засоби. Це викликає гордість за вітчизняну науку, яка направлена на вирішення існуючих проблем виробництва і є одним із ключових факторів сталого розвитку економіки аграрного сектора.

Григорій Коваленко, заступник декана факультету менеджменту з практичної підготовки