Наука і виробництво разом!
Саме під таким девізом пройшло на ПАТ «Коблево» відкрите лабораторне заняття студентів інженерно-технологічного факультету, які навчаються за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія».
На підприємстві майбутніх виноробів ознайомили з усіма стадіями сучасного виробництва. Також для студентів провели оглядову екскурсію стосовно особливостей вирощування виноградної лози на унікальних виноградниках, що знаходяться між Чорним морем та Тилігульським лиманом, перші з яких були закладені ще у минулому столітті. М’який клімат, щедра земля та розташування на 46-ій паралелі, одній географічній широті зі знаменитим своїми молодими винами регіоном Божоле (Франція), дозволяють вирощувати тут дивовижний виноград. Із цього винограду і створюються неперевершені вина KOBLEVO.
Крім того, студенти відвідали унікальну картинну галерею.
Дегустаційний тур до «Коблево» подарував чудову можливість побачити повний процес виробництва вина: від вирощування винограду і його первинної переробки до бродіння, фільтрації, обробки холодом і, в кінцевому підсумку, до розливу вина в пляшки. Студентам не лише розповіли про сорти винограду, а й продемонстрували всі тонкощі правильної дегустації, пояснили правила сполучуваності різних вин і страв. Адже дуже важливо, щоб цей благородний напій підкреслював смак страви, а не вступав у боротьбу за смаковий ефект.
Дегустаційний тур у ПАТ «Коблево» – це знайомство з виробництвом, професійна дегустація з тонкощами еногастрономії.
Катерина Калайда, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів