Навчальна практика «Вступ до фаху» студентів І курсу напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа»
Мета практики «Вступ до фаху»: показати студентам позитивні та негативні сторони вибраної ними професії. У перший день студенти були ознайомлені з історією нашого університету, основними аспектами виноробства та побували в оранжереї.
На другий день студенти 11-гр групи практикували та засвоювали навички молодого офіціанта в студентському кафе «Спудей» під керівництвом фахівця з ресторанного обслуговування.
В четвер був проведений ярмарок професій «Invest in people», де молоді спеціалісти готельно-ресторанної галузі дізнались про перспективи працевлаштування у понад 40 зарубіжних і вітчизняних компаній і агрохолдингах. Вони отримали можливість зрівняти спектр можливостей своєї професії та зробити висновки щодо її актуальності.
В п'ятницю для студентів була проведена відкрита лекція, де широко було показано їх можливості в сучасному світі та яке місце займає їх професія на світовому ринку праці. Потім студенти відвідали ресторан “Vivat”, де адміністратор, а також персонал ресторану ознайомили студентів напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» з їх роботою. Ресторан є одним із найкращих закладів в місті Умань, тому враження були позитивні. Дружній колектив, молоді та амбіційні спеціалісти надихнули наших студентів на прагнення до кращого.
Отже, тиждень практики пройшов на позитивній ноті для юних рестораторів та готельєрів, адже вони побачили, які перспективи та починання чекають їх в майбутньому. Ми щиро вдячні всім за співпрацю, та сподіваємось, що ваші спогади залишились лише в яскравих фарбах, незважаючи на те, що за вікном сніг.
Староста 11-гр групи Рижовська Яніна