Навчальний посібник «Мікробіологія галузі: зерно і продукти його переробки»
Навчальний посібник «Мікробіологія галузі: зерно і продукти його переробки» за редакцією доктора сільськогосподарських наук, професора В.П. Карпенка, присвячений 80-річчю кафедри біології (мікробіології, біохімії і фізіології рослин) та 170-річчю Уманського національного університету садівництва.
У навчальному посібнику висвітлені питання впливу мікроорганізмів різних фізіологічних груп на якість зерна, а також їх позитивна та негативна дія на формування якості продуктів переробки зерна. Особливу увагу приділено мікробіоті окремих видів зернової сировини, борошна та виробів з нього. Наведено характеристику мікроорганізмів-збудників псування зернової сировини та хлібопекарських виробів. Приведено методики мікробіологічних досліджень зерна та продуктів його переробки.
Для студентів денної і заочної форм навчання вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, спеціалістів виробництва, фахівців харчової галузі.