26.03.2014 5025

Навчання для тренерів з розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

19-20 березня 2014 р. на базі НМЦ «Агроосвіта» відбувся навчально-практичний семінар з питань фінансової діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та земельних відносин. У заході брали участь тренери Міжрегіонального навчально-практичного центру розвитку сільських територій Уманського національного університету садівництва: кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та аудиту Леся Панкратова та кандидат економічних наук, старший викладач кафедри менеджменту організацій Олена Саковська.

 Координатор семінару Василь Кононенко у своєму виступі докладно висвітлив проблемні питання створення та діяльності  сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Учасниками семінару були тренери регіональних навчально-практичних центрів розвитку сільських територій з усієї України.  У ході цієї зустрічі учасники зібрання, провідні вчені економісти-аграрники та практики обмінювались регіональним досвідом роботи.

Про особливості ведення кооперативами господарської діяльності в умовах нового законодавства докладно розповів координатор проекту «Агроінвест» Владислав Карпенко.

Практичним досвідом налагодження фінансової діяльності у сільськогосподарських обслуговуючих кооперативах поділився Леонід Додик з Львівської аграрної дорадчої служби.

Про зміни в законодавстві про сільськогосподарську кооперацію і права на землю сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та їх членів висвітлив у доповіді Павло Кулинич, практикуючий юрист, який працює  з сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами. Він зосередив увагу присутніх на питаннях державної реєстрації прав на землю.

Навчання для тренерів з розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів
Навчання для тренерів з розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів

У рамках навчального тренінгу був показаний фільм про діяльність і розвиток СОК, після перегляду якого можна зробити висновок: «Кооперативи нікого не зроблять багатими, кооперативи допоможуть вижити».

Олена Саковська,

тренер Міжрегіонального навчально-практичного

центру розвитку сільських територій