07.11.2016 5057

«Не збідніє рука даючого!»

Рівно місяць, з четвертого жовтня по четверте листопада в Уманському національному університеті садівництва за ініціативи Ради студентського самоврядування та Уманської громадської волонтерської організації «Разом» тривала благодійна акція «Допоможемо важкопораненим воїнам!», присвячена Дню захисника України. Метою акції був збір коштів на лікування важкопоранених в боях з російсько-бандитськими найманцями в зоні АТО земляків уманців – 25-річного Ігоря Касаткіна та 28-річного Сергія Шихти. Війна не знає милосердя, а надто з боку знавіснілої Московської орди, яка не може і не хоче змиритися з тим, що ми не такі як вони, що Україна – не Малоросія і не Новоросія. Ціною цієї святої непоступливості одвічному ворогові стали життя і здоров’я тисяч кращих синів і доньок Вітчизни. У тому числі й здоров’я Ігоря, який у бою з ворожою диверсійно-розвідувальною групою отримав важку черепно-мозкову травму та забій грудної клітки в області серця, протягом тижня перебував у комі, втратив пам'ять і досі знаходиться у Львівському шпиталі, потребуючи дорогого лікування та тривалої реабілітації. Така ж гірка доля спіткала й добровольця, морського піхотинця Сергія, який у бою під Маріуполем втратив ногу, а множинні вогнепальні осколкові поранення надовго приписали його до Київського військового шпиталю.

«Не збідніє рука даючого!»
«Не збідніє рука даючого!»

Поширена ініціаторами заходу інформація про земляків, чиї жертви заради нашого спокою і благополуччя неможливо компенсувати нічим, не залишила байдужими здатних відчувати чужий біль і горе викладачів, студентів та співробітників університету. Ніде правди діти, не кожному серцю зрозуміле і відчутне чуже горе. Траплялися кивання на адресу держави, яка зобов’язана сама вирішувати такі питання, а ще нагадування, що й так певні суми вираховують із мізерних зарплат.

І все ж 12680 гривень організаторами акції - студрадівцями університету та  представником волонтерської організації «Разом» доцентом Ларисою Фицик, - були урочисто передані батькам воїнів – Віктору Касаткіну та Людмилі Шихті.              

Нехай би сльози вдячності пригнічених горем батьків побачили ті, хто, буцім то, не знав про тривалу впродовж місяця акцію. Організаторам залишається попросити тих, кому «не по кишені» виявилась участь у цьому святому заході, помолитися за результативне лікування та успішну реабілітацію Ігоря і Сергія, а з ними й тисяч захисників України. Щире спасибі всім хто підтримав акцію. Сказано ж: «Не збідніє рука даючого!».

«Не збідніє рука даючого!»
«Не збідніє рука даючого!»

Доцент кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін, Голова осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта», Іван Пахольчук