20.02.2016 5102

Небесна Сотня

Небесна Сотня
Небесна Сотня

Небесна Сотня… Це не просто слова, не безликі постаті. Це невмирущі душі наших співвітчизників, які першими прийняли бій за свободу, демократію та європейське майбутнє України.

Вже два роки ми схиляємо голови, а наші серця сповнюються сумом за однієї згадки про силу духу, мужність, відвагу, патріотизм щирих, відданих душею українців, які полягли на Майдані під час Революції гідності.

Серед небожителів звитяжної Сотні захисників і охоронців України є й наша непомірна втрата, незаповнена порожнеча сьогодення – випускник Уманського НУС Віталій Васільцов. Разом з побратимами він боронив честь і краще буття українців у кривавій борні. Але ворожа куля позбавила його життя, обірвавши світлий погляд, однак залишила світлі прагнення та сподівання, які підтримує колектив університету.

Ми завжди пам’ятаємо подвиг нашого Героя та його однодумців. Десятки наших випускників і студентів нині боронять кордони України на Сході. Ми вдячні їм за наше мирне сьогодення та віримо, що могутній дух ангелів Небесної Сотні оберігає наших солдат.

Знаємо, що зараз за нами споглядає вже не одна Небесна Сотня наших відважних захисників. І від цього стискаються у тузі серця й міцніє наполегливість дійти до такої омріяної, але такої крихкої наразі мети – європейська, квітуча, освічена, соборна, незалежна, нескорена Україна!

Пам’ятаємо. Сумуємо. Віримо.