05.03.2013 6938

Незабутня зустріч

     Першого березня в читальному залі Наукової бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбулась зустріч студентів і викладачів  університету, учнів і вчителів загальноосвітніх шкіл №9 та №11 м.Умань, а також Собківського навчально-виробничого комбінату, присвячена Дню Святого Девіда - покровителя Уельсу.

Ведучі
Ведучі

     Уельс – не чужа для нас країна, адже на узбережжі Атлантичного океану є місто-побратим Умані – Мілфорд Хейвон. У цьому невеличкому місті живуть наші друзі, люди з великим серцем, щирою душею і такою ж, як у нас, українців, любов’ю до рідної землі.

     Зустріч була організована викладачами кафедри української та іноземних мов Уманського НУС старшим викладачем Гейко М.О., доцентом Комісаренко Н.О., викладачами Чучмій І.І., Бечко Я.В., Мельник Г.В., Кобилянською В.О. Цій зустрічі, яка пройшла на одному диханні, емоційному піднесенні, у доброзичливій атмосфері, передувала велика організаційна робота. 

Аудиторія
Аудиторія

     До свята студенти підготували багато цікавого матеріалу про Уельс, його історію, символи та традиції. Дівчата спекли особливі валійські тістечка, які відомі у всьому світі, за оригінальними рецептами, і всі гості свята мали змогу скуштувати їх.

Незабутня зустріч
Незабутня зустріч

     Команди шкіл №9 та№11 взяли участь у конкурсах, у яких проявили свої знання про Уельс.

     Перемогла дружба, як і має бути, коли зустрічаються молоді люди, небайдужі до своєї країни, міста, дружби.

Конкурс на знання історії та традицій Уельсу
Конкурс на знання історії та традицій Уельсу

     Особливою родзинкою зустрічі став "телеміст" із Дороті та Пітером Уолтер з міста Мілфорд Хейвон, які могли побачити, що відбувається у залі, і стати активними учасниками спілкування.

     На святі були присутні особливі гості – люди, які започаткували поріднення Умані та Мілфорда, були першими «народними послами» нашого міста у Великій Британії і так яскраво і талановито представили свою країну, що валійці закохались в нашу країну та її культуру з першого погляду. Це добре відомі в нашому місті Осадчук Раїса Хомівна, Лапчинська Євгенія Миколаївна та  Костриця Олена Олексіївна. Побачивши їх, Дороті та Пітер не могли стримати емоцій, але ця розчуленість і надала святу особливої нотки, яка робить людські відносини щирими і справжніми.

Люди, які започаткували поріднення Умані та Мілфорда – Осадчук Раїса Хомівна, Лапчинська Євгенія Миколаївна та  Костриця Олена Олексіївна
Люди, які започаткували поріднення Умані та Мілфорда – Осадчук Раїса Хомівна, Лапчинська Євгенія Миколаївна та Костриця Олена Олексіївна

     Учасники зустрічі будуть пам’ятати цей день і кожного першого березня згадуватимуть наших друзів з Уельсу і бажатимуть їм, як завжди, щастя, радості, добробуту і миру на землі.

 

Учасники заходу
Учасники заходу

     Після зустрічі ми отримали цього листа від Дороті та Пітера Уолтер:

     Dear friends of Uman and Uman National University of Horticulture. I am so excited today and too emotional to say all I wanted to say. St David’s day has always been very special to us. Today it was extra special .You all have a very special place in our hearts. We are all one big family. Words cannot express what we feel for you dear friends. The familiar and new faces of you all meant so much to us. I cannot express enough what I felt seeing you dear people. It was a lovely surprise, and you did it so well. I loved hearing everyone singing ‘Now is the hour’. That was a surprise. The Welsh cakes, which were made by your girls, looked very nice. We are so very pleased to be fortunate to have had the opportunity of meeting you all. Thank you once again. As I said before you made the day very special for us. I will never forget it. We love you so much.

     Many Many thanks.

     Dorothy and Peter.

Привіт з далекого Уельсу

 Дорогі наші друзі з Умані і з Уманського національного університету садівництва. Я відчуваю себе дуже схвильованою та занадто зворушеною, щоб сказати все, що хотілося б сказати. День Св. Девіда завжди був для нас особливим. Сьогодні він був ще більш особливим. Ви всі займаєте особливе місце в наших серцях. Ми відчули, що ми є однією великою родиною. Слова не можуть передати все, що ми відчуваємо. Побачити знайомі і нові обличчя, чути, як ви співаєте, - так багато для нас означає. Я не можу передати словами, що я відчуваю до вас всіх, дорогі люди. Мені так сподобалось, як ви всі співали нашу вже традиційну пісню «Зараз час сказати прощавай». То був великий і приємний сюрприз. А валійські тістечка, які спекли студентки університету, виглядали дуже гарно. Нам так приємно, що нам пощастило зустріти вас. Іще раз ми хочемо подякувати вам за те, що зробили цей день таким особливим. Я ніколи його не забуду.

Ще раз говоримо багато разів спасибі.

Дороті та Пітер Уолтер.

Мирослава Гейко, старший викладач

кафедри української та іноземних мов