18.05.2022 5235

Нові можливості дуальної освіти в Уманському НУС

Прогресивний поступ суспільства вимагає тісної взаємодії освіти, науки та практики. І реалізацію зазначеного уможливлює дуальна форма освіти. Уманський національний університет садівництва наполегливо працює над забезпеченням можливостей дуальної освіти для всіх факультетів і спеціальностей. І 18 травня, черговий договір про провадження дуальної освіти підписали ректор Уманського НУС Олена Непочатенко та в.о. директора Національного дендрологічного парку «Софіївка» Національної академії наук України Володимир Грабовий.

Нові можливості дуальної освіти в Уманському НУС
Нові можливості дуальної освіти в Уманському НУС

Унікальний садово-парковий витвір мистецтва площею 179,2 га, присвячений великому коханню і створений в кінці ХVII початку XIX століть, протягом усього періоду свого існування був не лише насолодою для відвідувачів, а й серйозною базою для реалізації наукових досліджень і практичних цілей.

Підписаний нині договір є безоплатним і має на меті координацію спільної діяльності учасників двох сторін і реалізацію Законів Україні «Про освіту», «Про вищу освіту» та Конституції України, Кодексу законів про працю України та закону України «Про зайнятість населення» у рамках дуальної форми освіти.

З моменту підписання договору, сторони мають можливість реалізовуватися в таких аспектах співпраці, як: координація спільної діяльності; використання парку, як бази для стажування, дуального навчання та проведення практики студентів; формування складу кадрів, спроможних ефективно діяти в умовах ринкової України та забезпечувати потреби навчального закладу у науково-педагогічних працівниках для викладання циклу дисциплін з використанням належних умов для проведення практичних занять; спільне використання наукових розробок і рекомендацій Університету для втілення їх на практиці; проведення спільних заходів з питань досягнень в науці; спільне корегування навчальних програм і різнобічна співпраця та взаємодія з метою поглиблення й удосконалення наукової, освітньої та практичної діяльності.

Така увага до розвитку сфер наукової бази університету, до екології та безцінної спадщини історико-культурних цінностей, бажання співробітництва та підтримка з обох сторін допоможе гідно пройти складні для країни часи та надати молоді низку якісних можливостей отримати максимум перспектив для вдосконалення їхнього професійного становлення в рамках дуального навчання та проходження практичної підготовки.

Нові можливості дуальної освіти в Уманському НУС
Нові можливості дуальної освіти в Уманському НУС

Тож хай плідною та високорезультативною буде співпраця заради майбутнього – висококваліфікованих фахівців нового покоління.

Пресцентр Уманського НУС