11.06.2013 5769

Нові здобутки творчих колективів Уманського НУС

   8 червня творчі колективи Уманського НУС взяли участь у двох мистецьких фестивалях.

   Першими зустрічали творчих гостей Черкаси, де проходив обласний фестиваль-конкурс, присвячений 118-тій річниці з дня народження Василя Авраменка та 60-річчю від дня створення Черкаської області. Організатором фестивалю виступив обласний Центр народної творчості і культурно-освітньої роботи.

   Учасники відзначили високий рівень проведення фестивалю, в якому організатори поєднали 3 жанри: хореографічний, вокальний та інструментальний.

   Впродовж усієї роботи фестивалю червоною ниткою проходило поєднання історії нашого рідного краю з іменами митців світового значення, які є уродженцями Черкащини – Порфирія Демуцького та Василя Авраменка.

   Фестиваль закликав усіх учасників берегти самобутню культуру Черкаського краю, відому далеко за межами України.

   Дипломи І ступеня отримали хореографічний дует народного аматорського ансамблю танцю «Нивка» у складі Максима Дубчака і Віталія Дєньгіна та аматорська хореографічна студія «Перлинка» (художній керівник Наталія Шаповаленко).

   А згодом погожого червневого дня творчі колективи зустрічала Кіровоградщина на регіональний фестиваль «Степограй-2013», який проводиться у с. Карбівка Добровеличківського району вже 6-ий рік поспіль нашими випускниками. Мистецький фестиваль також сприяє розвитку зеленого туризму на селі.

   Яскравим гаслом фестивалю став вислів «Добро і велич – воєдино», адже приїхали сюди колективи із різних областей України, щоб возвеличити в танцях та піснях силу і велич рідного краю.

   Творчі колективи Уманського НУС «Хлібодари», «Нивка», «Криниченька» та «Добродії» отримали дипломи за участь у фестивалі української народної творчості та вагомий внесок у відродження, збереження та розвиток української національної культури.

   Сьогодні наші випускники – керівники господарств, які у свій час займались у творчих колективах університету. Посіяне творчими керівниками зерно у душі випускників проросло буйними сходами: вони дбають про відродження культурної спадщини, збереження надбань національної культури та духовність молодого покоління.

                                      Прес-центр університету