16.10.2023 1420

Осінній марафон Ярмарку вакансій в УНУС

Сучасний світ диктує власні вимоги до здобувачів освіти та їх освітньої підготовки. Пожинати плоди наполегливої навчальної праці ще прийде час. А нині дбайливі наставники Уманського національного університету садівництва, з перспективою дивлячись у майбутнє молоді, традиційно організовують «Ярмарок вакансій», аби студенти орієнтувалися у затребуваних нині нішах працедіяльності.

Багаторічні партнерські відносини, співпраця та дружні стосунки з випускниками Уманського НУС, які нині є успішними підприємцями-роботодавцями, дають можливість навчальному закладу подбати про студентську молодь шляхом забезпечення їх гідним робочим місцем.

Тож 27 вересня в Уманському НУС стартував традиційний «Ярмарок вакансій-2023», який був зініційований відділом професійно-кар'єрної орієнтації. Масштабний захід не випадково відкрив факультет агрономії, оскільки саме завдяки практичним навичкам, науковим розробкам, знанням і діяльності агрономів Україна посідає чільне місце в світовому секторі з виробництва сільськогосподарської продукції. А тому агрономи країни мають усі шанси успішно розпочати кар'єрний шлях. Задля досягнення цієї мети захід було забезпечено кращими представниками підприємств, які представляли: Юрій СТРУМІНСЬКИЙ – керівник бізнес-регіону «Центр» компанії «Сингента»; Максим КАЛІЄВСЬКИЙ – головний агроном, Департамент розвитку партнерських програм ТОВ УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО; Анатолій ЧАЙКА – менеджер з роботи з агрохолдингами, ТОВ «Альфа смарт-агро»; Ярослав ЯРОВИЙ – представник Digital Agro Decision (DAD). Роботодавці чітко та лаконічно ознайомили загал з вимогами й обов’язками до сучасного агронома, окресливши потенційні перспективи кар’єрного росту та розвитку.

28 вересня зустріч «Ярмарок вакансій – 2023» було проведено для студентів факультету лісового і садово-паркового господарства, до якої долучилися роботодавці сфери садово-паркового господарства, лісового господарства, геодезії та землеустрою, а також середньої освіти і фізичного виховання. Запрошені фахівці розповіли про переваги та недоліки роботи яка зачекалася на молодь. До бесіди долучилися: Володимир ГРАБОВИЙ – в.о. директора НДП «Софіївка» НАН України; Ірина СЕЛЕЗНЬОВА – інспектор з кадрів філії «Ананьївське лісове господарство» ДП «Ліси України» та Юрій СЕГЕДА – директор філії «Смілянське лісове господарство» ДП «Ліси України»; Олександр ГЛОБЕНКО – сертифікований інженер-землевпорядник, ФОП Глобенко О. В.; Максим ЛЯГОЦЬКИЙ – директор Христинівської міської ДЮСШ. Присутні роботодавці відкрили завісу щасливих робочих буднів, які чекають на майбутніх працівників.

3 жовтня розпочали знайомство з вільними та привабливими робочими місцями і можливою співпрацею з потенційними роботодавцями студенти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин. Учасниками заходу були обговорені важливі аспекти сучасної трудової діяльності. Полегшували сприйняття інформації про подальші вакансії представники підприємств та організацій різних сфер діяльності, пов'язаних із сільським господарством, потенційні роботодавці: Яків БАБІЙ – корпорація Дністер, Євген КРАСОВСЬКИЙ – Всеукраїнська громадська організація «Клуб органічного землеробства», Святослав ПАВЛИШИН – Дослідна станція Bayer, ТОВ «Монсанто Насіння». Студентська молодь активно цікавилась питаннями заробітної плати, соціальними гарантіями для нових співробітників, можливостями стажування та навчання на робочому місці, можливістю дуальної освіти.

4 жовтня жовтневий ярмарок було продовжено на факультеті менеджменту з представниками підприємств: Дмитром СТЕЦЮКОМ – головою фермерського господарства «Червона калина-С» та Ольгою МУЗАВЕРОВОЮ – директором кафе китайської кухні «Crazy Duck Uman», які ознайомили випускників і здобувачів освіти з можливостями й основними аспектами подальшої трудової діяльності. Василь СКРИПНИК – начальник відділу рекрутингу та по роботі з роботодавцями Уманської філії ЧОЦЗ поінформував присутніх учасників Ярмарку про джерела пошуку вакансій, про написання резюме та поведінкову психологію у разі співбесіди.

Факультет економіки і підприємництва знайомився з пропозиціями щодо вакансій 5 жовтня. Фахівці Центру професійно-кар'єрної орієнтації запропонували низку цікавих зустрічей для здобувачів освіти та молодих спеціалістів задіявши сфери економіки; фінансів, банківської справи та страхування; обліку й оподаткування; маркетингу; комп'ютерних наук; підприємництва та торгівлі; соціального забезпечення. До заходу долучилися роботодавці та їх представники: Віталій ДІХТЯРЕНКО – ПрАТ «Світ Меблів – Україна», начальник відділу збуту; Олександр КОВАЛЕНКО – менеджер з розвитку продуктів ТОВ «ДСВ Україна»; Ольга ШАПОВАЛ – менеджер з персоналу «Мережі маркетів сімейної покупки у місті Умань «Карамель»; Яна ЧУПРИНА – фахівець з персоналу магазину Сільпо; Олександра СТЕПАНЮК – провідний економіст відділу клієнтів роздрібного бізнесу ТВБВ 10023/0349 АТ «Ощадбанк»; Михайло ГЛУШКО – головний виконавчий директор (CEO) AUTOMOTO.UA медіа корпорації RIA. Запрошені гості представили вільні вакансії у своїх компаніях, описали кваліфікаційні вимоги до кандидатів, обговорили можливості кар'єрного зростання та відповіли на питання студентів.

10 жовтня бажання залучити до праці талановиту молодь Уманського НУС інженерно-технологічної сфери виявили представники відомих компаній України та закордонні корпорації: Анна КРАСНЮК – фахівець по роботі з персоналом ТОВ СП «НІБУЛОН»; Юлія ГУЛЕВИЧ – керівниця проєкту Open Agro University у Kernel ТОВ «Кернел-Трейд»; Ярослав СТРАТУЦИЙ – керівник напряму роботи елеваторів УПІ АГРО, директор елеватору ПРАТ ПК Поділля; Ірина ОЛЯТОВСЬКА – керівник відділу підготовки кадрів «РОПА Україна»; Катерина КУПЦОВА – фахівець по роботі з персоналом ТОВ «ЕРІДОН АГРО»; Володимир СТЕПАНЮК – директор Уманського представництва ТОВ «ЕРІДОН ТЕХ»; Олена ТАРАНЕНКО – директор ТОВ «ЧАНТА МАУНТ».

Шановні юні та сміливі здобувачі освіти! Використайте на повну власне право на освіту з користю для себе, черпайте можливості, що пропонує Уманський НУС і хай майбутня професія допоможе вам бути повноцінною, гідною, щасливою, вільною, реалізованою, багатогранною Людиною у власній країні!

Вдячність організаторам і учасникам за налаштування важливої і плідної співпраці з роботодавцями та студентами. Миру всім і втілення найсміливіших планів і задумів!