01.10.2013 4800

Особлива дата

24 вересня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана відбулася зустріч студентів факультету менеджменту Уманського НУС з ветераном праці, учасником Великої Вітчизняної війни Болдирєвим Миколою Олексійовичем.

Ветеран поділився зі студентством спогадами про ті далекі і незабутні п’ять воєнних років, адже 24 червня 1941 року він, учень Борщівського кавалерійського училища, за спеціальністю зоотехнік, уже тримав в руках гвинтівку. Зі сльозами на очах Микола Олексійович згадував ті моменти, коли, виконуючи обов’язок перед Батьківщиною, гинули його товариші, а він залишався жити. «Народився в сорочці», – ділитися спогадами 91-літній ветеран.

Особлива дата
Особлива дата

Після завершення війни Микола Олексійович заочно закінчив Донецький педагогічний інститут, захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата історичних наук в Київському державному університеті. Спочатку працював в Донецькому медичному інституті, отримав вчене звання доцента, а потім, за збігом обставин, переїхав в м. Умань, де довгий період часу передавав свої знання і досвід студентам нашої альма-матер.

Молоде покоління з цікавістю та допитливістю слухало Миколу Олексійовича. А наприкінці зустрічі студенти висловили ветерану сердечні слова синівської вдячності за нелегкі роки життя, відданого дітям та онукам, за громадянський подвиг у Велику Вітчизняну війну, за самовіддану працю в часи повоєнної відбудови і побажали міцного здоров’я, бадьорості духу, довголіття, благополуччя, миру й злагоди в душі та вручили на знак поваги пам’ятний подарунок.

Мудрість і досвід старшого покоління неоціненні для всіх нас. Тож доземний уклін Вам, літні люди, ветерани війни і праці!

Особлива дата
Особлива дата

 

Заступник декана факультету менеджменту з виховної роботи Кустріч Л.О.