27.07.2023 2297

Особливості, умови, традиції: вступна кампанія – 2023 в Уманському НУС

В Україні триває вступна кампанія. Її особливість у 2023 році – можливість подавати заявки на вступ до ЗВО дистанційно, через електронний кабінет вступника. Водночас в Уманському національному університеті садівництва працює приймальна комісія, куди у будь-який час за допомогою та консультацією, а також подати заяву особисто, можуть звернутись усі вступники.

Відповідальний секретар приймальної комісії Уманського національного університету садівництва Олександр РОЛІНСЬКИЙ зазначає, що можливість подати документи через електронний кабінет вступника – це, перш за все, про безпеку, зручність і економію часу. З кабінетом можна працювати з дому чи з будь-якого зручного місця, не витрачати час на дорогу та залишатися у безпеці. Проте приймальна комісія в Уманському НУС працює без вихідних і фахівці надають допомогу всім, хто звертається за нею.

Відповідальний секретар приймальної комісії Уманського національного університету садівництва Олександр РОЛІНСЬКИЙ
Відповідальний секретар приймальної комісії Уманського національного університету садівництва Олександр РОЛІНСЬКИЙ

— Сьогодні масової присутності вступників у ЗВО немає. Однак консультаційні центри працюють і усі бажаючі за потреби можуть звернутися до нас та отримати необхідну допомогу чи подати документи. Ми надаємо консультації з формування пакету документів, даємо рекомендації з написання мотиваційних листів, – говорить Олександр РОЛІНСЬКИЙ. – До нас особисто в приймальну комісію приходять вступники, в яких є невідповідності або незбіг в документах; можливо, проблеми з документами про освіту; певні ситуації, коли документи втрачені, для того щоб їх можна було витягнути з Єдиної державної електронної бази з питань освіти; особи, які мають документи про освіту до 2004 року, які ще не внесені в ЄДЕБО – в такому випадку, щоб мати право вчитися, вони демонструють оригінали своїх документів, їх сканують і заносять в ЄДЕБО.

Незважаючи на всі означені умови, консультанти університету активно працюють з молодими людьми, які мають намір стати студентами Уманського національного університету садівництва, наживо. Наприклад, Анастасія, Владислав та Олександра прийшли зі своїми пакетами документів до закладу освіти особисто.

— Я хочу вступити на факультет менеджменту. Документи для вступу, щоб подати заявку, принесла у приймальну комісію особисто – мені так легше. Тут можна поспілкуватися з людьми, а не електронно і дистанційно, це набагато цікавіше і більше інформації можна отримати, — розповіла Анастасія, яка саме отримувала консультацію щодо вступу у приймальній комісії.

Абітурієнтка Анастасія
Абітурієнтка Анастасія

— Я прийшов до університету, щоб подати документи особисто. Мені дуже подобається спілкуватися з людьми, дізнаватися нове, вести дискусії, укладати договори на майбутнє. Я прийшов особисто до приймальної комісії, щоб поспілкуватися з людьми наживо, як це було раніше, і впевнитись в тому, що я точно можу пройти на обрану спеціальність, – розповів про своє рішення прийти до приймальної комісії в УНУС особисто Олександр.

Абітурієнт Олександр
Абітурієнт Олександр

— Я хочу вступити на готельно-ресторанну справу, мені це цікаво, я працювала в цій сфері і хочу розвиватись в ній і далі. Я з Київської області і раніше не була в Уманському національному університеті садівництва, але сьогодні вже прогулялась студмістечком, мені сподобалось. Приїхала подати документи особисто, щоб переконатись в тому, що все буде правильно. Мені тут допомогли роздрукувати мотиваційний лист, він у мене був на флешці, поспілкувались зі мною, тут хороші люди. Вже хочеться вступити, — говорить майбутня студентка Олександра, яка вже подала документи.

Абітурієнтка Олександра
Абітурієнтка Олександра