15.08.2024 148

Освітній процес в УНУС очима студентів

В Уманському національному університеті садівництва стартував освітній процес 2024-25 навчального року. Сьогодні до аудиторій рідної Альма-матер повернулись старшокурсники, яких радо зустріли викладачі, готові ділитись із молодим поколінням своїми знаннями та напрацюваннями.

Щороку впродовж літніх канікул колектив закладу вищої освіти готується до нового навчального року. Зокрема, виконують ремонти в навчальних аудиторіях, корпусах і гуртожитках, щоб створити комфортні умови не лише для освітнього процесу, а й для дозвілля студентів.

Тож очевидно, що одним з найголовніших надбань університету садівництва є сучасна матеріально-технічна база, над покращенням та оновленням якої постійно працює увесь колектив. Дбають в ЗВО і про безпеку здобувачів освіти та науково-викладацького колективу.

Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів
Освітній процес в УНУС очима студентів

— Наш університет надає сучасне обладнання, новітні аудиторії та підтримку викладачів, які діляться актуальними знаннями, адже вони завжди в курсі сучасних трендів, відкриті до нових досягнень студентів, готові допомогти та спрямувати. Наше навчання проходить не лише за книжками - нам надають інформацію через сучасні технології, допомагають знаходити її в інтернеті, — говорить здобувачка освіти 3 курсу факультету економіки і підприємництва Марія ВОЙЧУК.

Уманський національний університет садівництва може похвалитися сучасними лабораторіями, що створені на факультетах ЗВО, де також створені відповідні умови — сучасні обладнання та прилади, актуальні наочні навчальні посібники, зразки техніки тощо.

— Кожного року ми відчуваємо, як покращується наш університет — від вдосконалення матеріально-технічного до колективу, — розповідає Наталія МАКСЮТЕНКО студентка 2 курсу факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин.

— Університет осучаснений новими лабораторіями. Наприклад, у цій є не лише вайфай, а й сучасні мікроскопи, проєктор, що допомагає розглядати на парах будь-яку тему. Також в лабораторії є підручники, які ми використовуємо на лабораторних роботах та під час опрацювання матеріалу — це допомагає нам краще вивчати матеріал, — уточнює студентка 4 курсу факультету плодоовочівництва,  екології та захисту рослин Анна ЛЮБЧЕНКО. — Також у кожному корпусі є укриття, вобладнані вайфай зв’язком, тож ми можемо там працювати під час тривог.

— Кожного року ми приходимо і бачимо, як покращується матеріально-технічна база університету. Наприклад, нові мікроскопи з камерами, в нас є різні  нові прилади, посуд. Якісно змінюються всі матеріали, тож працювати стає ще краще, — підтримує колежанок Владислав ШУМЕЛЮК, студент 2 курсу факультетуплодоовочівництва,  екології та захисту рослин.

Матеріально-технічна база Уманського НУС здатна забезпечити сучасність та актуальність освітнього процесу.

— Я радий, що обрав цей університет, тут чудова матеріально-технічна база. Наприклад, діють лабораторії біотехнології, агродронів та інших навчальних предметів, що дійсно можуть практично показати, як ми можемо виконувати свою роботу. Тут я можу розкрити свій потенціал, пройти дуже багато практик в навчальних відділах, адже є багато контрактів з роботодавцями, де ми можемо практично освоїти той матеріал, який вивчали в університеті. Також мені до вподоби розташування університету та студмістечка поряд з парком «Софіївка». А у зв’язку з ситуацією в країні, всі навчальні корпуси та гуртожитки обладнані укриттями, — говорить про навчання студент 4 курсу факультету агрономії Данило ВАРИЧ. — Моя спеціальність — агрономія, що є дуже перспективною в  Україні, адже після нашої перемоги потреба у спеціалістах з агрономії буде високою, тому що потрібно  буде відроджуватись.

Тож, колектив Уманського національного університету садівництва працює в сучасних умовах, забезпечуючи конкурентоспроможність навчального процесу, поєднуючи інноваційність, традиції та затишок. 

— Навчання в університеті садівництва забезпечує не лише високий рівень професійних знань і навичок, але й доступ до сучасної, постійно вдосконалювальної матеріально-технічної бази, що сприяє успішному розвитку кар’єри, — зазначає Катерина ЗАЯРНА, студентка 3 курсу факультету економіки і підприємництва.

— Окрім того, наші навчальні аудиторії постійно оновлюються, оснащені сучасними мультимедійними екранами, проєкторами та дошками. Саме це й дає нам мотивацію для кращого навчання. Також наші аудиторії сучасно оздоблені — це підвищує наш настрій та покращує рівень опанування знаннями, — підтримує однокурсницю Ольга ЛЕВЧЕНКО.

Дружня родина університету садівництва вже активно працює й водночас очікує на молоде поповнення, яке радо зустріне 1 вересня та допоможе стати найкращими громадянами України. Тож, усі охочі ще мають час та шанс стати частиною колективу Уманського НУС, вступивши до нашої магістратури.

До зустрічі на парах в Уманському національному університеті садівництва!