08.05.2022 4469

Пам’яті всіх, хто беріг рідну землю

Друга світова війна лишилася в суспільній історії кровопролитною та нищівною, адже кількість її жертв сягнула за приблизними підрахунками від 50 до 85 мільйонів осіб. Саме тому українці, проводячи паралелі між сучасною дійсністю та минувшиною, зі сльозами на очах та глибокою шаною вшановують пам’ять жертв, яких можна було уникнути, аби була проведена вчасна ліквідація антигуманних режимів. Ще попередні покоління українців боролися з нацизмом, але не змогли викоренити це підступне явище. І нині він набув ще жорстокішої, ще підступнішою форми та знову спустошує квітучу українську землю.

Колектив Уманського національного університету садівництва, на спомин подій Другої світової війни, здійснив покладання квітів до монумента пам’яті загиблим викладачам і студентам нашого університету, вшанувавши пам’ять всіх тих, хто боронив нашу землю від згубної нацистської навали.

Пам’яті всіх, хто беріг рідну землю
Пам’яті всіх, хто беріг рідну землю

Адже та, як думали історики, найстрашніша за весь період існування людства, війна стала часом розпусти для нацистського режиму, яким рухали непомірні геополітичні апетити та тотальна диктатура, для якого пріоритетом в усі часи є власні інтереси, понад права та свободи людини, вище цінності життя. Однак нині ми є очевидцями й учасниками війни нового покоління, де керівними та визначальними є ті ж фактори...

Змінюються часи, але, на жаль, сталими залишаються загарбницькі апетити обмежених у розвитку націй. І нині ми схиляємося у жалобі перед Героями того часу та сьогодення. Цінуємо вашу щиру жагу до свободи та обіцяємо берегти Вітчизну і власну волю, життя, демократію і Україну!

Слава Україні!

 

Пресцентр Уманського НУС