29.08.2022 3243

Печальним соняхом вшануймо пам'ять Героїв

Печальним соняхом вшануймо пам'ять Героїв
Печальним соняхом вшануймо пам'ять Героїв

29 серпня у календарі пам’ятних дат нашої держави відзначене як День пам’яті захисників України. І нині ця дата є надактуальною, адже впродовж останніх півроку наш народ мужньо боронить землі Батьківщини від рашистської навали, долаючи активну фазу восьмирічної визвольної війни.

Цей пам’ятний день має на меті пролити світлу пам’ять про військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули, відстоюючи незалежність України, нервовим імпульсом у спогади всіх українців, закарбувавши їх на генетичному рівні поколінь.

Символічним позначенням усіх Героїв, які загинули у боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України та власним життям заплатили за звільнення рідної землі від окупантів, є квітка соняха. Колись незмінний символ мирної України, її достатку та самобутності, ця яскрава квітка набула скорботного значення. Адже у 2014 році саме серед соняхового поля наші воїни-захисники втрачали свої життя в Іловайському котлі. «Мамо, забери соняхи з-перед хати. Колись вони мене радували, а тепер нагадують про смерть побратимів», – так просив свою матінку достойник, який зумів вижити у жахітті ворожого котла.

Нині ми всі, на різних фронтах, стали на варті захисту України та рішуче боронимо рідні землі від російської окупації. Однак ніщо не загоїть рани від втрат людських життів, а жити у забутті ми не зможемо і не будемо. Тож ворога-вбивцю обов’язково буде покарано та знищено!

Схиляємо низько голови у жалобі перед хоробрими Героями – воїнами світла та добра. Вічна пам’ять і спокій душам усіх полеглим синам і донькам українського народу… Подвиг ваш житиме у пам’яті народу у віках!

 

Ректор Олена Непочатенко