27.05.2022 4126

Під прицілом уваги – родючість ґрунту: триває серія вебінарів від науковців Уманського НУС

Ефективність аграрного виробництва, нарощення експортного потенціалу країни, висока врожайність сільськогосподарських культур – це все результати впливу одного вагомого фактора – родючості ґрунту. І саме даний аспект став темою для чергового вебінару науковців Уманського НУС.

Під час зібрання онлайн-спільнота зосередила увагу на актуальних і цікавих доповідях. Зокрема, про сучасні підходи до відновлення родючості ґрунтів у яскравих прикладах і фактах розповів доктор с.-г. наук, професор, професор кафедри агрохімії і ґрунтознавства Григорій ГОСПОДАРЕНКО.

Своєрідним продовженням доповіді попереднього лектора стала тема «Використання мікробіологічних продуктів, як елемент збереження і відтворення родючості ґрунту», яку глибоко охарактеризував кандидат с.-г. наук, доцент, завідувач кафедри загального землеробства Олександр КАРНАУХ.

Обидві теми викликали низку запитань серед фахівців-аграріїв, що вкотре підкреслило їхню актуальність, особливо наразі, у час воєнних дій та обмеженості можливості використання усього земельного фонду України.

Дякуємо доповідачам за цікаві та змістовні доповіді. А серія вебінарів  триває надалі!

 

Пресцентр Уманського НУС