22.06.2013 5231

Підписання угоди Уманського НУС з Польщею

Уманський національний університет садівництва давно вже вийшов на широкий міжнародний простір, і згідно з домовленістю активно співпрацює в галузі наукових досліджень, а також за програмою обміну науковими працівниками і студентами із закордонними університетами.

21 червня відбулася зустріч адміністрації університету  із представником Державної вищої професійної школи в Плоцьку (Польща) проректором з науки і розвитку Євою Вишневською, під час якої відбулося підписання угоди про співдружність, яка передбачатиме  участь  університету в програмі міжнародного обміну студентами Erasmus.

У Польщі є як державні, так і приватні вищі навчальні заклади,  які забезпечують високий рівень освіти; заклади сертифіковані за міжнародною класифікацією. Оскільки Польща є членом Європейського Союзу, дипломи більшості польських університетів визнаються на всій території Європи, а також  у США і Канаді.

Програма Erasmus забезпечує безкоштовне навчання у 30-ти вузах Європи. Це чудова нагода отримати цінний досвід в інших країнах Європи.

Головна мета програми – сприяти створенню «Зони європейської вищої освіти», інновації у всій Європі та співпраці вищих навчальних закладів за рахунок інтенсивних програм, мереж і багатосторонніх проектів.

За даними Європейської комісії, програма Erasmus стала рушійною силою модернізації вищих навчальних закладів та систем у Європі і, зокрема, послужила приводом для започаткування Болонського процесу. Польща  планує під час свого головування у Європейському Союзі розширити дію програми обміну студентами і викладачами Erasmus на країни, що межують з ЄС на сході і півдні.

Зустріч відкрив проректор з наукової та інноваційної діяльності Віктор Карпенко, який коротко розповів про історію створення університету, його наукову базу, наголосивши на тому, що вуз має потужний потенціал і можливості. Віктор Петрович висловив думку, що університет має великі перспективи існувати  не тільки як освітянський центр, але й науковий, тому що має наукові школи, знані за кордоном.  Віктор Карпенко наголосив на тому, що зустріч стане початком співдружності з Польщею та гарним стартом для започаткування наукових студентських конференцій на міжнародному рівні.

Доктор Єва Вишневська на зустрічі виявила прихильність до економічних спеціальностей та обговорила з деканом факультету економіки і підприємництва Юлією Нестерчук умови обміну студентами та викладання   економічних дисциплін.

Завідувач відділу міжнародних зв’язків Віталій Рибчак повідомив присутніх про створення українсько-польської анкети, що забезпечить краще вивчення питання обміну студентами.

Кінець зустрічі ознаменувався підписанням угоди про співдружність обох сторін на 6 років.

Єва Вишневська  побажала представникам університету, щоб Уманський НУС у світі сприймали позитивно, адже навчальний заклад має для цього великі можливості та всі  умови.

 

Прес-центр університету