03.12.2014 5443

Поборемо СНІД разом

Проблема СНІДу у наш час є дуже болючою та актуальною, адже Україна займає одне з перших місць у Європі за темпами розповсюдження Віл-інфекції. Кількість жертв жахає та насторожує. Кількість українців, які живуть з ВІЛ/СНІДом, досягає більше 100 тисяч чоловік, серед них понад 10 тисяч – діти. Щодня Віл-інфекція вражає близько 40 громадян країни, 8 – вмирає від СНІДу.

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом, день солідарності в боротьбі зі СНІДом і з тими, хто заражений вірусом, – саме тому в цей день в Україні відбуваються різноманітні заходи, присвячені боротьбі з цією хворобою, у всьому світі виражають підтримку людям із ВІЛ/Снідом, привертають увагу громадськості та ЗМІ до вирішення проблеми епідемії, боротьби із проявами дискримінації хворих, толерантного ставлення до них.

За ініціативи відділу у справах сім`ї та молоді, спільно з партнерськими організаціями (благодійний фонд «Воля», «Клініка дружня до молоді») 1 грудня у центральному сквері міста відбулася акція «Поборемо СНІД разом», у якій взяла участь студентська молодь Уманського національного університету садівництва.

Делегація від університету приєдналась до запалювання лампадок та викладення з них символічної стрічки.

Поборемо СНІД разом
Поборемо СНІД разом

Боротьба зі СНІДом не залишає байдужими наших студентів, адже вони – обізнані, ініціативні, наполегливі. Тож зробимо усе, щоб зупинити СНІД разом! 

Надія Зубова, методист Центру культури і виховання студентів