14.11.2014 7256

Подорожуючи – навчаємося

11 листопада 2014 року викладачі та студенти кафедри технології зберігання і переробки плодів та овочів інженерно-технологічного факультету Уманського національного університету садівництва  побували у місті Іллінці Вінницької області. Всі присутні залишились дуже задоволені, адже вони відвідали Іллінецький молочний завод – «Люстдорф».

Подорожуючи – навчаємося
Подорожуючи – навчаємося

У 1997 році на базі ВАТ «Іллінецький молочний завод» було засновано компанію «Люстдорф». Підприємство є нині лідером галузі, що динамічно розвивається, постійно нарощує обсяги продажу та виводить на ринок нові види продукції. ТОВ "Люстдорф" –  один із найбільших виробників молочної продукції в Україні.

Під час екскурсії нам розповіли, що проведена модернізація та переоснащення підприємства. На підприємстві вперше в Україні було застосовано упаковку Tetra Pak; виробничі приміщення, цехи, лабораторії  оснащені сучасним європейським обладнанням; встановлено лінії асептичного консервування. «Люстдорф» є виробником молока тривалого зберігання. У 2003 році було розширено виробничі потужності і збільшено переробку молока, в листопаді  2011 року введено в дію цех сухого молока. Налагоджується виробництво кисломолочних продуктів, зокрема йогуртів.

Подорожуючи – навчаємося
Подорожуючи – навчаємося

Компанія є власником торгових марок «На здоровье», «Селянське», «Бурёнка». Асортиментний ряд молочної продукції налічує 38 найменувань: молоко тривалого зберігання різної жирності, молоко з фруктовими наповнювачами, молоко стерилізоване для дитячого харчування від 8-ми місяців. Молоко виготовляється в асептичних, зручних і надійних видах упаковки. Крім того, підприємство виробляє масло коров’яче солодковершкове «Селянське» і «Вологодське», без додавання рослинних жирів, вершки до кави 10 % жиру, кулінарні вершки 18 і 30 % жиру, крем кондитерський для збивання 24 %, сухе молоко, йогурти.

Подорожуючи – навчаємося
Подорожуючи – навчаємося

Вся продукція ТОВ «Люстдорф» сертифікована, відповідає чинній нормативній документації і потребам споживачів. Для її виробництва проводиться ретельний відбір сировини, а новітня технологія температурної обробки дозволяє максимально зберегти корисні якості натурального молока.

Студентам було цікаво ознайомитись на практиці з технологіями виробництва молочних продуктів на такому сучасному рівні, вони закріпили знання, здобуті при вивченні дисциплін «Технологія молока та молочних продуктів», «Процеси і апарати харчових виробництв», «Сучасні інструментальні методи контролю харчових виробництв», «Технологія сушіння».

Подорожуючи – навчаємося
Подорожуючи – навчаємося

Приємним було також те, що на даному підприємстві вже працюють наші випускники та студенти заочної форми навчання.

Майбутні технологи були дуже задоволені поїздкою, адже пріоритетами ТОВ «Люстдор» є постійне прагнення удосконалювати власну продукцію та роботу над впровадженням нових ідей, що цілком співпадає із власними життєвими орієнтирами студентів.

Після ознайомлення з виробництвом у всіх учасників з’явилась довіра до цього виробника продукції та бажання її купувати в торгівельній мережі.

Подорожуючи – навчаємося
Подорожуючи – навчаємося

Студенти та викладачі інженерно-технологічного факультету Уманського НУС щиро вдячні керівництву ТОВ «Люстдорф» за надану можливість ознайомлення з виробництвом.

За матеріалами кафедри технології зберігання

 і переробки плодів та овочів