01.12.2020 5038

Подумай про майбутнє – обери життя!

Найчистішим джерелом земної радості є – здоров’я. Щасливе та повноцінне життя залежить від наявності міцного здоров’я. Незважаючи на людський прогрес людство має прогалини в низці особливо небезпечних хвороб людства ХХІ століття. В перших ланках фігурує небезпечний для життя людини ВІЛ (вірус імунодефіциту людини) та його кінцева стадія СНІД( синдром набутого імунодефіциту). Проблеми що пов’язані з подоланням смертельної хвороби неодмінно піднімаються щоденно, аби запобігти її поширенню.

Науковці та лікарі всього світу працюють над запобіганням розповсюдження даної хвороби, доносять людям інформацію, адже ВІЛ інфекція – це соціально небезпечне інфекційне захворювання, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), довготривалого переживання ВІЛ в лімфоцитах, макрофагах та клітинах нервової тканини. ВІЛ-інфекція відноситься до невиліковних хвороб, має тривалий хронічний перебіг і, в разі відсутності ефективної терапії, закінчується смертю. Нині ВІЛ-інфекція поширена по країнам усіх континентів, вона є сучасною пандемією ВІЛ/СНІДу в світі. В Україні зареєстровано понад 170 тис. ВІЛ-інфікованих, але за підрахунками експертів про свій ВІЛ-статус знає лише третина інфікованих.

Та не все так трагічно, адже знання мають велику силу навіть у такій сфері, як наше здоров’я. Ректорат Уманського національного університету садівництва дбайливо ставиться до здоров’я студентської молоді, і навіть у період адаптивного карантину, має на меті висвітлити актуальність проблем сучасної проблеми СНІДу та ВІЛ. Вже традиційними стали цього дня щорічні зустрічі студентської молоді та лікарів-гінекологів, які змістовно, чітко та інформативно доносять молоді основну ідею Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. От і нині, за ініціативи Антона Яценка, народного депутата України, до Уманського НУС завітала лікар-інтерн другого року, акушер-гінеколог Вікторія Григоренко.

Подумай про майбутнє – обери життя!
Подумай про майбутнє – обери життя!
Подумай про майбутнє – обери життя!
Подумай про майбутнє – обери життя!

Вікторія Сергіївна знайшла цікавий підхід спілкування з студентською молоддю, аби лекція стала діалогом між присутніми. Сучасна та обізнана лікарка привела до зразку ситуаційну задачу, яку вирішували всім загалом та знаходили правильні шляхи її розв’язання. Молоді було цікаво і пізнавально, в діалозі та спілкуванні студенти вивчили алгоритм дій, який захистить їх від страшної хвороби на життєвому шляху.

 Кожен легко може попередити зараження страшним вірусом, якщо візьме за правило певний алгоритм дій повсякденному житті.

Пам’ятка:

ВІЛ передається: через кров, статевим шляхом, від матері до дитини під час вигодовування груддю та пологів.

ВІЛ не передається: при спільному побуті, роботі, навчанні, у сауні, під час поцілунків, при обіймах та рукостисканні, при чханні та кашлі, при укусах комах.

Якщо нині всі зусилля людства та науковців спрямувати на профілактику СНІДу – у нас є надія запобігти поширенню пандемії, яка не шкодує ні малого ні старого, хоча саме молодь є в зоні ризику і варто взяти собі за правило: здоровий спосіб життя, розбірливість, чистота у інтимних взаєминах – є найкращими методами профілактики СНІДу; слід також нагадувати безпечній молоді – проблема СНІДу стосується кожного, нехтування та байдужість, необізнаність можуть стати причиною небезпечної хвороби. По завершенню пізнавальної лекції студенти отримали засоби контрацепції, адже який би не був у нас відкритий світ, і скільки б не було доступу до інтернету, молодь необізнана і погано поінформована про такі речі як контрацепція і запобігання інфекцій, що передаються статевим шляхом. Дана лекція пролила світло з багатьох аспектів у житті. Бережіть себе і вам вдасться захистити оточуючих.

Свідоме ставлення до свого здоров’я забезпечить захист від СНІДу. Час обирати здоров’я!

Висловлюємо вдячність організаторам та присутнім.

Подумай про майбутнє – обери життя!
Подумай про майбутнє – обери життя!