Практичне заняття з курсу «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва»
22 вересня 2015 року викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна Ольга Дрозд провела практичне заняття з курсу «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва» зі студентами агрономічного факультету на тему «Технологія зберігання продукції у холодильнику з регульованим газовим середовищем» із виїздом у передове фермерське господарство «Обрій» у Вінницькій обл.
У господарстві посаджено 60 га яблуні та побудовано сучасний холодильник з регульованим газовим середовищем. Студенти ознайомились з особливостями конструкції холодильника та холодильним обладнанням.
Плоди зберігають у регульованому середовищі, в тому числі з ультранизьким вмістом кисню (ULO) та планують запровадити динамічну контрольовану атмосферу (DCA).
Студентам провели екскурсію в сучасний яблуневий сад на карликовій підщепі М 9 та насадження груші сорту Ноябрська.
Також ознайомили із сучасною технологією збору врожаю.
У ФГ «Обрій» власноруч конструюють обприскувачі та платформи для проведення обрізування насадження і збору врожаю.
Кафедра технології зберігання і переробки зерна в особі Ольги Дрозд дякує керівництву ФГ «Обрій» за надану можливість відвідати сучасне садівниче господарство.
Ольга Дрозд, старший викладач кафедри технології зберігання і переробки зерна