21.11.2023 1083

Практичне знайомство з інноваційними основами традиційної хлібопекарської справи

Чергова поїздка студентів інженерно-технологічного факультету на виробництво, цього разу до ТОВ «Chanta Mount» – підприємства, що гарантує та практично втілює кращі традиції хлібопекарської справи в Україні на інноваційній основі, відбулася в рамках дружньої співпраці між Уманським національним університетом садівництва та представниками виробничої сфери.

Практичне знайомство з інноваційними основами традиційної хлібопекарської справи
Практичне знайомство з інноваційними основами традиційної хлібопекарської справи

ТОВ «Chanta Mount» знане в Україні своїм прогресивним і сучасним підходом до профільної діяльності. Автоматизоване індустріальне виробництво заморожених хлібобулочних виробів, що практикує підприємство, поєднує професійність, напрацьовану роками, та завзятість, енергійність і працьовитість молодого та цілеспрямованого колективу. І навіть незважаючи на те, що виробничі потужності підприємства було знищено російськими окупантами, нині воно відроджується та впевнено рухається вперед.

Директор ТОВ «Chanta Mount» Олена ТАРАНЕНКО запросила колектив кафедри харчових технологій Уманського НУС на чолі з координаторкою дуальної форми здобуття освіти в УНУС Яною ЄВЧУК до підприємства, аби надати змогу студентській молоді обрати власну успішну та мирну професійну дорогу, познайомившись зсередини з процесом виробництва. Адже традиційне українське ремесло хлібопечення на підприємстві поєднано з найсучаснішими технологіями, що дозволяє мінімізувати фізичну задіяність людського ресурсу та забезпечує новітніми сучасними технологіями процес, що визнаний і став гарантією високої якості виробництва хліба з натуральних продуктів.

Практичне знайомство з інноваційними основами традиційної хлібопекарської справи
Практичне знайомство з інноваційними основами традиційної хлібопекарської справи

Екскурсанти прослідкували та відзначили злагодженість і послідовність, професійність і високоякісний результат діяльності колективу ТОВ «Chanta Mount». Бродіння тіста, використання натуральних заквасок, випікання у печах з кам’яним подом, дегустація найсмачніших борошняних виробів, що мають аромат і смак домашньої випічки – круасанів, міні-хлібві, багетів, булочок, чіабат – не лишили байдужими жодного учасника поїздки.

Нині надважливими кроками до миру та процвітання в Україні є тісна співпраця виробництва й освіти. Тож наполегливо впроваджуймо та підтримуймо діяльність, що спрямовує університетський загал на працю і високі результати освітньої діяльності!