Правильне харчування – запорука здоров’я
У сучасному суспільстві, коли кожен з нас має щільний графік, ми рідко приділяємо належну увагу їжі, яку вживаємо. Хоча їжа – це важлива складова нашого самопочуття та загальної активності.
23 квітня в рамках проекту «Живи здорово», який проводиться Науково-дослідною лабораторією «Соціальні ініціативи» кафедри фінансів, банківської справи та страхування Уманського національного університету садівництва за підтримки адміністрації університету, відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації відбулася чергова зустріч із професіоналами у сфері здорового харчування. Цього разу ними стали Анастасія Гаврилюк та Людмила Євдєєва – спеціалісти фітнес-клубу «Fitcurves».
Гості розповіли присутнім про те, як правильно скласти свій раціон, якою має бути харчова тарілка та оптимальним режим дня, коли найкраще приймати білкову та вуглеводну їжу. Також розповіли про зміну традицій харчування в процесі розвитку суспільства та науки.
Не забули і про важливість вживання звичайної питної води: коли найкраще її пити, як вона допомагає нашому організму відновлюватися та виконувати різнопланову роботу. Попередили також про наслідки, які виникають в результаті малої кількості цієї живильної рідини в організмі людини.
Присутні уважно слухали розповіді фахівців у галузі здорового харчування та, в свою чергу, задали ряд важливих питань, які хвилювали кожного з них.
Віримо в те, що зустріч пройшла не марно і кожен з нас запитає сам у себе: допомагаю я собі чи вбиваю свій організм тим, що вживаю шкідливу їжу.
Бережімо себе, адже здорова людина – це здорова нація, а здорова нація – це щасливе майбутнє країни!
Ірина Слободяник, заступник голови ради студентського самоврядування УНУС