26.06.2013 5255

Представник Уманського НУС взяв участь у з’їзді лідерів студентського самоврядування ВНЗ України

   22-23 червня на базі Білоцерківського національного аграрного університету відбувся з’їзд лідерів студентського самоврядування ВНЗ України, проведений громадською організацією «Всеукраїнське молодіжне об’єднання «МОЛОДЬ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ» спільно з Об’єднаною студентською радою вищих навчальних закладів Міністерства аграрної політики та продовольства України.

   Учасниками з’їзду стали представники студентського активу вишів із 12 областей України. Делегатом з’їзду від Уманського НУС був Володимир Лелека, студент III курсу факультету економіки і підприємництва.

   У рамках заходу був проведений II з’їзд ГО «ВМО «МОЛОДЬ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ», на якому виступив ректор Білоцерківського національного аграрного університету, почесний голова ГО «ВМО «МОЛОДЬ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ» Анатолій Даниленко, який доповів про доцільність створення громадських організацій в Україні в період інтеграції України до ЄС.

   Голова ГО «ВМО «МОЛОДЬ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ» Юрій Балацький та голова комітету з питань зв’язків із громадськістю ВМГО «Національний студентський союз» Максим Іващенко підписали угоду про співпрацю між ВМГО «Національний студентський союз» та ГО «ВМО «МОЛОДЬ ЗА ЄВРОІНТЕГРАЦІЮ».

   Студенти стали учасниками тренінгу «Як створити цікаве молодіжне видання» та семінару «Вплив громадських об’єднань на розвиток євроінтеграційних процесів в Україні». На тренінгу учасники обговорили проблеми студентської журналістики в їхньому навчальному закладі та створили проект газети студентського самоврядування свого університету. Тренінг провела магістр Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Вікторія Бірюкова.

   Під час роботи з’їзду відбувся семінар на тему «Вплив громадських об’єднань на євроінтеграційні процеси України», яка викликала жвавий інтерес і дискусії між учасниками зібрання.

   Наприкінці заходу делегати отримали сертифікати учасників з’їзду.

   Після закінчення офіційної частини делегати відвідали визначні місця Білої Церкви та дендрологічний парк «Олександрія».

Прес-служба ради студентського самоврядування