11.03.2024 718

Презентація Програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу Черкащини на період до 2028 року

07 березня представники Уманського національного університету садівництва взяли участь у презентації проєкту «Програми підтримки та розвитку агропромислового комплексу Черкащини на період до 2028 року» за участі начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря ТАБУРЦЯ.

Над проєктом програми працював профільний департамент Черкаської обласної військової адміністрації спільно з практиками в цій сфері та науковцями. Сам проєкт розрахований на період до 2028 року. 

– Як стимулювати агросектор, підтримати тих, хто вже працює, заохотити бізнес-старти – ці питання завжди на порядку денному, – зауважив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор ТАБУРЕЦЬ. –  Для аграріїв є державні програми підтримки. Тепер на рівні області підсилюватимемо їх комплексною обласною програмою. 

У Програмі підтримки та розвитку агропромислового комплексу Черкащини передбачено низку стимулів. Зокрема, для збереження фермерських господарств і розвитку трудомістких галузей (тепличне господарство, садівництво, овочівництво), тваринництва. Є акцент і на ветеранські агробізнеси.

Як зауважив Ігор ТАБУРЕЦЬ, агросфера для Черкащини – базова галузь, з бюджетоутворювальними характеристиками та важливою соціальною складовою для громад.

Тому необхідно об’єднувати зусилля та системно працювати на результат!