02.10.2014 5438

Презентація підручника «Економіка підприємства»

18 вересня 2014 р. у рамках святкування 170-річного ювілею Уманського НУС на кафедрі економіки відбулась презентація підручника «Економіка підприємства» (авторський колектив Д.К. Семенда, О.Л. Бурляй, М.А. Коротєєв, О.В. Семенда), присвяченого 170-річчю заснування Уманського НУС. Підручник рекомендовано Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів (лист №1/11-703 від 21.01.2014).

У підручнику розглядаються питання створення підприємств, їхні організаційно-правові форми, економічні та юридичні аспекти функціонування й ліквідації. Ґрунтовно висвітлено засади формування та використання всіх видів ресурсів (персоналу, основних фондів та обігових коштів, нематеріальних й інвестиційних ресурсів). Значну увагу приділено інноваційним процесам, плануванню діяльності та формуванню фінансово-економічних результатів діяльності суб'єктів господарювання. Детально розглянуто також питання організації виробництва, продуктивності та оплати праці, витрат на виробництво, цін та ціноутворення на сільськогосподарську продукцію.

Підручник підготовлений відповідно до програми навчальної дисципліни для аграрних вищих навчальних закладів ІІ-ІV рівнів акредитації з напрямів підготовки фахівців: 05.01 «Економіка і підприємництво», 05.02 «Менеджмент» і т.д. Для студентів аграрно-економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, аспірантів, спеціалістів і керівників аграрних підприємств, працівників сільськогосподарських організацій.

Підручник може бути корисним широкому колу читачів, які самостійно вивчають економічні дисципліни.

За матеріалами Інни  Тернавської, доцента кафедри економіки