15.03.2016 5574

Приклад успішного менедженту

Одним із прикладів ефективного управління та соціальної відповідальності агробізнесу є робота групи компаній «Лебединський насіннєвий завод».   

Група компаній «ЛНЗ» входить до сотні найпотужніших агропідприємств України. Це вертикально-інтегрований агропромисловий холдинг, основним напрямом діяльності якого є агровиробництво, насінництво, зерновий бізнес та дистрибуція.

Агровиробництво включає в себе вирощування зернових і олійних культур, а також молока та м’яса. Цей напрям діяльності об’єднує групу із 20 агрофірм в Черкаській і Сумській областях, які загалом  обробляють 60 тис. га землі.

ГК «ЛНЗ» є  лідером в Україні з дистрибуції насіння цукрових буряків і кукурудзи. Продукція рослинництва реалізується як на території України, так і на експорт. Зерновий бізнес полягає у купівлі та продажу зернових, зберіганні вирощеної продукції рослинництва на власному сертифікованому елеваторі, напольних складах, наданні послуг елеватора.

Викладачі кафедри менеджменту організацій відвідали один з підрозділів компанії ПАТ «Лебединський насіннєвий завод». Цей сучасний калібрувальний завод було зведено у рекордно швидкі терміни всього за півроку. 

Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту

Директор ПАТ «ЛНЗ» Анатолій Ткаченко провів екскурс не лише цехами обробітку насіння, а й розповів про історію підприємства, його основні пріоритети та стратегічні цілі. На його думку, успішний добір управлінського персоналу – це одна з найважливіших умов на шляху до загального успіху. Тому особлива увага на підприємстві приділяється розвитку персоналу, запровадженню передових технологій з управління трудовими ресурсами та контролю ефективності їх діяльності. 

Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту
Приклад успішного менедженту

Роботу компанії можна умовно поділити на кілька основних напрямів: сільськогосподарський, виробництво насіння сільськогосподарських культур, зокрема гібридної кукурудзи та дистрибуція. Перший сільськогосподарський об’єднує групу агрофірм в Черкаській та Сумській областях. Площа орендованих земель становить близько 60 тис. га. Вже кілька років поспіль підприємство займається насінництвом за останні п’ять років площі під ділянками гібридизації кукурудзи та соняшнику зросли з 600 га до 2-ох тис. га, з яких 800 га обробляються на зрошенні. Діють спільні програми з насінництва з світовими лідерами в селекції с/г культур Monsanto, Pioneer, Euralis.

Справжній командний дух, корпоративна культура, меценатство, соціально відповідальний бізнес ось запорука успіху і переваги цього великого колективу!

 

 Людмила Малюга, к.е.н., доцент кафедри менеджменту організацій