23.08.2023 1314

Привітання від ректора з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

Шановна університетська спільното!

Щороку наприкінці серпня, у напоєні сонцем, спекотні дні, українці відзначають два найважливіших свята країни: 23 серпня – День Державного Прапора України, 24 серпня – День Незалежності України.

Державний Прапор – один із головних національних символів, що уособлює глибоку історичну спадщину, єдність, честь і гідність українців. Під синьо-жовтими знаменами наші воїни, серед яких і співробітники, випускники та студенти університету, відстоюють незалежність рідної землі. 32 роки тому Україна повернула її собі, однак майже третину цього періоду українцям доводиться захищати суверенітет, свободу, кордони своєї держави і відвойовувати території, захоплені східним сусідом. І вже вдруге День Незалежності ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни.

Уманський національний університет садівництва вже 179 років розвивається та прогресує, аби вдосконалювати необхідну для рідної країни освітню справу та виховувати патріотів рідної землі й обраного фаху. І нині ми тримаємо свою лінію оборони – єдиною силою добра, загалом, який безмежно любить власну культуру, мову, традиції і понад усе – свободу та незалежність. І працюємо заради життя, щоб насолоджуватися кожним днем на рідній землі!

У ці знакові для української державності та кожного українця дні зичу всій університетській спільноті, щоб ваші серця палали любов’ю до України, а справи були цілковитим її проявом!

Вітаю зі святами всіх, для кого 603,7 — це не просто цифри, а ознака території волі, сили духу та душевного комфорту. І всіх, хто вбачає у поєднанні синього та жовтого символи свободи та боротьби за власні цінності!

Все буде Україна!