26.03.2014 5512

Про засади запобігання і протидії корупції

25 березня 2014 року в Уманському національному університеті садівництва для студентів факультету менеджменту було проведено виховну годину, присвячену роз’ясненню норм Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» від 07.04.2011 року.

Зі вступним  словом до студентів звернулась декан факультету менеджменту, доцент, к.е.н., Вернюк Наталія Олександрівна, яка наголосила на важливості та актуальності вивчення основних положень антикорупційного закону.

З особливостями та основними засадами запобігання і протидії корупції в публічній і приватній сферах суспільних відносин студентів ознайомила кандидат юридичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Машковська Людмила Володимирівна. У своїй доповіді вона звернула увагу на специфіку відшкодування збитків, завданих внаслідок вчинення корупційних правопорушень та поновлення порушених прав, свобод чи інтересів фізичних та юридичних осіб, інтересів держави.

Про засади запобігання і протидії корупції
Про засади запобігання і протидії корупції

Жвава дискусія з розглянутих проблемних питань сприяла ознайомленню студентів зі складним та цікавим матеріалом. Адже знання базових основ антикорупційного закону сприятиме підвищенню рівня правової обізнаності студентів, що зменшить ризик порушення їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, а також сприятиме формуванню нетерпимого ставлення до проявів корупції.