14.09.2013 5879

Професійне свято працівників лісового господарства

Ліс – це легені нашої планети, наше натхнення і розрада. І тому щорічно у третю неділю вересня вся Україна відзначає День працівників лісового господарства, вшановуючи людей, які не лише переймаються проблемою збереження зеленого багатства країни, а й своїми руками поновлюють, розширюють і зберігають лісові насадження.

Уманський НУС здавна відомий своїм прагненням до покращення екологічного становища регіону. А відколи в навчальному закладі функціонує факультет лісового і садово-паркового господарства, університет став ще й активним учасником регіональних програм озеленення та налагодив тісну співпрацю з лісовими господарствами Черкаської та суміжних областей. Студенти ж і викладачі факультету проводять фундаментальні наукові дослідження та розробляють нові технології з покращення лісових масивів, впроваджуючи їх в подальшому у навчальний процес і виробництво.

Професійне свято працівників лісового господарства
Професійне свято працівників лісового господарства

Враховуючи творчий підхід до обраної спеціальності та перспективи майбутньої професії, не дивно, що святкування Дня працівника лісового господарства в Уманському НУС було яскравим і насиченим на події.

З самого ранку хол бібліотеки університету переповнювали бажаючі оглянути виставки досягнень кафедри лісового господарства та стінгазет груп факультету, які вирізнялися в сірому похмурому ранку барвистістю фарб і глибинним змістом.

Опівдні у читальній залі бібліотеки розпочалося урочисте засідання, присвячене Дню працівника лісового господарства. До викладачів кафедри, гостей і всіх присутніх звернулася ректор університету Олена Непочатенко.

Привітавши працівників сфери лісового господарства з їх професійним святом, ректор зазначила: «Ліс – наше найбільше природне багатство, запорука екологічної безпеки, пріоритетна складова народногосподарського комплексу і основа економічної стабільності країни. Саме тому, примножуючи своєю невтомною і наполегливою працею лісовий фонд Черкащини і України загалом, ви не лише забезпечуєте надійний захист земельних угідь, а й поліпшуєте екологічний стан довкілля».

Керівник навчального закладу подякувала директорам державних лісових господарств за працевлаштування випускників університету та підтримку факультету лісового і садово-паркового господарства «…адже саме тут навчаються фахівці які в майбутньому зроблять все можливе, щоб ліс став джерелом добробуту, прикрашав нашу землю та був збережений для наступних поколінь».

Відзначила Олена Непочатенко і самовіддану працю колег - викладачів факультету, кращі з яких – завідувач кафедри лісового господарства, професор, доктор с.-г. наук Володимир Шлапак, доцент, кандидат с.-г. наук Михайло Шемяків та доцент, кандидат с.-г. наук Ірина Козаченко – були нагороджені почесними грамотами.

На знак пошани, декан факультету лісового і садово-паркового господарства Олександр Заморський вручив ректору Олені Непочатенко та першому проректору Івану Мостов’яку почесні знаки розрізнення лісової охорони.

Також Олександр Заморський вручив подяки за тісну і плідну співпрацю директору ДП «Уманське лісове господарство» Василю Назаревичу та головному лісничому підприємства Анатолію Гусаку, директорам ДП «Лисянське лісове господарство» Володимиру Штаньку та ДП «Гайсинський райагроліс» Віктору Круглику.

До присутніх зі словами вдячності керівництву університету та факультету звернувся головний лісничий ДП «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак, який наголосив на нагальній необхідності покращення лісового господарства в сучасних умовах і зазначив, що «Уманський НУС готує фахівців високого профілю для галузі лісового господарства, адже значна частина колективу лісгоспу є випускниками чи діючими студентами університету».

Зі словами привітання звернувся до присутніх і завідувач кафедри лісового господарства, професор, доктор с.-г. наук Володимир Шлапак, який підкреслив значущість професії лісівника в сучасних умовах та розповів про задачі кафедри на перспективу.

Подарували усім присутнім хороший настрій пісенні подарунки учасниць творчих колективів Центру культури і виховання Марії Подолянчук, студентки І курсу факультету менеджменту, Вікторії Корецької, студентки IV курсу факультету менеджменту та Олени Фоміної, студентки ІІ курсу факультету лісового і садово-паркового господарства.

Проте лісівники університету не зупинилися на досягнутому і продовжили святкування акцією «Посади дерево», яка проводилася в університетському сквері біля гуртожитку № 4.

Професійне свято працівників лісового господарства
Професійне свято працівників лісового господарства

Бажаємо факультету лісового і садово-паркового господарства, а також усім, хто зберігає і примножує лісове багатство нашої держави, миру та спокою в серці і душі, міцного здоров’я, натхнення, терплячості та наснаги у такій нелегкій справі покращення екологічного стану рідної землі.

 

Прес-центр університету