29.04.2013 6585

Пролунав останній дзвоник

   Весна у наших душах завжди асоціюється з радістю, відновленням, цвітінням і здійсненням мрій. Проте є у весни і нотка суму – це коли у навчальних закладах лунають звуки останнього дзвоника, який нагадує випускникам про початок нової сторінки їхнього життя. Почули ці радісні і водночас сумні звуки і п’ятикурсники факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва.

   Веселий настрій, приглушений гамір панували на площі університету. Схвильовані п’ятикурсники і викладачі, натхненні першокурсники – всі поєдналися в єдиному пориві хвилюючого моменту свята.

   Ведучий свята, заступник декана факультету, к.е.н, доцент Юрій Цимбалюк оголосив про початок урочистого моменту і над присутніми залунали звуки державного гімну…

   Урочиста мить, сповнена роздумів тиша… На цій хвилюючій ноті звернулася до випускників декан факультету Юлія Нестерчук. Вона нагадала п’ятикурсникам про їхні перші кроки в університеті, про веселі моменти студентського життя, про важливість тієї дружби, яка зародилася в стінах університету, побажала випускникам зберегти ті приємні спогади, які вони отримали за роки навчання та здобуття перемог на професійній ниві.

   На підтвердження своїх слів декан нагородила подяками за активну життєву позицію відмінників навчання, спортсменів, учасників художньої самодіяльності, активістів студентського життя.

   З вітальним словом від ректорату до випускників звернувся проректор з науково-педагогічної роботи з структурними підрозділами, д. с-г. н., професор Володимир Заморський, який побажав випускникам творчих злетів, значних професійних досягнень та легкого життєвого шляху.

   Вітали п’ятикурсників і завідувачі випускових кафедр, зокрема, к.е.н, професор, завідувач кафедри економіки Дмитро Семенда і куратори випускових груп, від яких найтепліші слова і побажання висловила к.е.н, доцент Галина Аніщенко.

   Але найбільший сюрприз  винуватцям свята приготували першокурсники. Студентка 1-го курсу Вікторія Уманчик висловила теплі слова подяки на адресу випускників, наголосивши, що вони, «першачки», будуть гідно продовжувати традиції своїх попередників. Потім від молодшого покоління випускникам були вручені солодкі подарунки, а насамкінець пролунала весела пісня у виконанні студентів першого курсу, яку доповнив запальний танець.

   Є в Уманському національному університеті садівництва на факультеті економіки і підприємництва ще одна гарна традиція: кожен раз, коли для студентів 5 курсу лунає останній дзвінок, вони загадують бажання, пишуть листи та залишають їх у деканаті факультету, щоб потім, через 10 років, відкрити символічну скриньку і поринути в той далекий час, коли вже дорослі люди були ще студентами. Не обійшли увагою цю традицію і цьогоріч!

   Студентка 1-го курсу Аня Дубіна обійшла зі скринькою усі групи випускників, одержавши від них листи з побажаннями, які чекатимуть свого часу, щоб уже зрілі фахівці, спеціалісти змогли їх відкрити і перевірити – а чи дійсно мрії збулися?

   Свято було у розпалі, коли слово взяли випускники. Студентки 5-го курсу Вікторія Заводяна та Катерина Кучеренко сказали багато теплих слів професорсько-викладацькому складу факультету, подякували їм за науку, підтримку у складних ситуаціях і розуміння студентів та привітали квітами.

   Не забули випускники і про своїх наступників. Із побажаннями удачі і легкого навчання випускники подарували першокурсникам подарунки-талісмани.

   А потім для випускників зазвучала пісня від студентки 4-го курсу Ольги Мельниченко та викладача кафедри фінансів і кредиту Лесі Барабаш.

   Легка мелодія, урочистість події та емоційність випускників вилилися у їхньому танці з викладачами факультету…

   І ось нарешті настала та хвилююча мить, коли студент 5-го курсу Артем Середа і студентка 1-го курсу Валерія Павлюк разом зі звуками дзвінка сповістили всіх присутніх про завершення святкової події.

   І мить застигла, вітер стих, а в небо, мов мрії випускників, злетіли повітряні кульки, символізуючи собою швидкоплинність кожного моменту та надії на високі злети у майбутньому.