10.06.2022 3911

Психологічні та фінансові аспекти воєнного часу: відбувся черговий вебінар від науковців університету

Воєнний час вносить корективи в усі сфери життя. Ми потерпаємо і морально, і матеріально. І повсякчас шукаємо шляхи виходу з ситуації, що склалася. Саме психологічним і фінансовим аспектам життя під час воєнного стану була присвячена чергова онлайн зустріч університетської спільноти в рамках щотижневих вебінарів, що набули вже традиційного характеру.

Кожен з нас вже давно помітив, що щоденні новини або вселяють у нас надію на якнайшвидше закінчення війни, або провокують спад сил і морального духу. Наші емоційні гойдалки підвищують рівень стресу, подолати який ми не можемо в силу браку знань. Тож доповідь «Психологічна допомога під час війни», яку підготувала кандидат психологічних наук, доцент кафедри фізичного виховання і психолого-педагогічних дисциплін Лариса ОСАДЧА, була надзвичайно актуальною та сприйнялася університетською спільнотою з ентузіазмом і низкою уточнюючих запитань, що стосувалися допомоги здобувачам освіти у цей нелегкий час.

Наступну доповідь на тему «Особливості роботи банківської системи в період запровадження воєнного стану» підготувала кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи і страхування Наталія БОНДАРЕНКО. Тенденції функціонування банківських установ з початку війни, перспективи діяльності банківського сектору з позиції депозитної і кредитної діяльності у світлі різкого та суттєвого підняття облікової ставки НБУ, можливості особистого інвестування за посередництва банківського сектору – ці й інші профільні питання стали дискусійними та зацікавили слухацьку аудиторію в силу своєї актуальності.

Черговий вебінар довів, що університетська спільнота відкрита до обговорення й осмислення актуальних проблем воєнного часу, колективно шукаючи варіанти оптимальних рішень проблемних питань.

 

Пресцентр Уманського НУС